Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribollita

Ribollita
Ribollita
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story...egyszerűen finom :).
Tradicionális toszkán fogás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A leves akkor a legjobb, ha egy nappal előre készítjük, az ízek ekkor külonösen jól összeérnek.
És másnap újraforraljuk. (Innen az elnevezés is.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répat, a zellert és a fokhagymát, majd még 1-2 percig együtt pirítjuk.
  2. A káposzta leveleit nagyobb darabokra, a szárat kissebekre vágjuk.
  3. A hagymás, répás, zelleres keverékhez adjuk a cukkinit és a káposztaszárat - együtt sütjük kb 5 percig.
  4. Hozzákeverjük a babot és a paradicsomot - 5 perc alatt elfőzzük a felesleges levet róla.
  5. Ekkor hozzákeverjük a káposzta leveleit, az alaplevet és a bort majd 40 percig lassú tűzon főzzuk a levest.
  6. Tálaláskor olívaolajjal locsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 523
elküldve: 3
receptkönyvben: 130
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-11 21:44

Köszönjük, finom volt, a bab nekem más fajta, ezt nem ismerem, ami használatra a receptben van, és én némileg fűszereztem is, de máskor is készíteni fogom.
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

524
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
fokhagyma 2 gerezd
káposzta 25 dkg
cukkini 1 db
fejtett bab 40 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
vörösbor 2 dl
csirke alaplé 1 l