r
Nosalty Logó

Narancszselés csokikocka Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Narancszselés csokikocka Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 488 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 2925 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 488 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 2925 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: különválasztjuk tojásokat. Asárgájához hozzákeverjük a cukrot, fehéredésig keverjük. Afehérjét nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját,a lisztet,és óvatosan összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
  3. A sütőből kivéve a sütőpapírról szedjük le, teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát.
  4. Csokikrémhez: itt is különválasztjuk a tojásokat. Asárgáját alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt ésa lereszelt narancshéjat. Csomómentesreelkeverjük. Közepes hőmérsékleten sűrűre összefőzzük.
  5. Levesszük a gázról, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az egyik tábla csokit, majd a másikat is. Ha langyos,hozzáadjuk a 4 ek. rumot
  6. A fehérjét kemény habbá verjük, és a teljesen kihűltcsokikrémmel óvatosan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe hűlni.
  7. A narancszseléhez: a narancsot csavarjuk ki (szűrjük át), és tegyünk még hozzá annyi narancslevet, hogy 2 dl. legyen. Egy keveset vegyünk ki belőle egy pohárba, keverjük bele az étkezési keményítőt.
  8. A narancsléhez tegyük hozzá a cukrot, kicsit melegítsük fel,majdtegyük hozzá akeményítős narancslevet. Méz sűrűségűre főzzük. Ha kész, vegyük le a gázról,és kevergetve teljesen hűtsük ki.
  9. A piskótát vágjuk 3 felé. Acsokikrém felével kenjük meg az alsó lapot, második lapot a narancszselével, a maradék csokikrémmel a tetejét és az oldalát.
  10. Legalább 2 órára a hűtő leghidegebb helyére tegyük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8310
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Ajánló

Szerintem tortaként is megállja a helyét. Torta alapreceptként javaslom az egyik tortám receptjét: 8 tojás, 25 dkg cukor, 7 dkg liszt, 9 dkg zsemlemorzsa. Elkészítése ugyanúgy történik, ahogy a piskótáé. Ne felejtsétek el a tortaformát vékonyan bekenni zsírral, és beszórni liszttel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A neten találtam. Picit módosítottam a recepten, de a csoki és a narancs ígéretes ízvilága miatt azonnal elkészítettem. A recept kicsit hosszú, de az elkészítés nem bonyolult. Csokiimádóknak kihagyhatatlan sütemény! :) A sütési idő a sütő függvényében változhat, tűpróbával ellenőrizni tudjuk.

Hozzászólások (2)

Éva-Anyóca

Mesés!! :) A csoki finom, narancs finom, együtt kolosszális lehet. :) A narancsszín, mellette, sokat dob rajta, ráadásul az egyik kedvenc színem, köszönöm a receptet.:) Éva-Anyóca

Gabys

Igen, telitalálat a két íz párosítása, és én nagyon kedvelem a meleg mediterrán színeket. Nálunk többnyire ez a domináns. Kellemes hetet Anyóca:) Gabi

Éva-Anyóca

Kedves Gabi! Nekem is ilyen szalvétám van itthon, a zöld árnyalatát soha!!! nem veszem, a kéket és a mályvást szín ritkán, ha nincs a narancsos....:) Nekem per pill négy csomaggal van, de azért, a szín mellett a sütire vagyok kiélezve, és lehet, hogy nem igazán tipikus Húsvéti süti, de ?t fogom elkészíteni,- annyira fantasztikus a narancsos csoki együtt, névnapomra kaptam egy jó fajtát karácsonykor, még most is a számban van az íze. :) Igen, a mediterrán stílus és színek, bejönnek nekem is, f?leg, ha végre már betalálna ide kis hazánkba a tavasz, ( virágok kelnek ki a földb?l, a mai csodás leveg? illata, a mai napsütés, a kutyák és macskák vonzalmának hangjai mind napok óta jeleznek :) ), - már az örömet okozna, aztán jöhet(ne) a mediterrán nyár....szép sorjában..:) Szép estét! Éva-Anyóca

Gabys

Kedves Anyóca:) Ezzel én is így vagyok. Narancs és ritkán a mályva. A többit kihagyom. Azért lassan itt a tavasz. A hóvirágjaim fittyet hánytak a hóra, újra és újra el?bujtak a hó alól:) De már a krókuszaim is virágoznak s?t a f?zbarkám is tele van ezüst apró "bogyóival". Visszavonhatatlanul itt lesz hamarosan a tavasz, alig várom már:)) Ez a süti pedig nem is tudom miért lett karácsonyi besorolású... lehet a narancs miatt?? Akkor kicsit csúsztam vele:) A következ?vel bizti nem várok karácsonyig:)) Nagyon szép napot Neked:) Gabi

Éva-Anyóca

Kedves Gabys! Igen, lehet a narancs miatt,.....de ?szintén nem gond, ha egyszer guszta és finom, jöhet bármikor! :) Várom a finom sütijeidet is, + az ételeket is, - úgy egyáltalán, ami finomakat készítesz, még ha szalvéta nélkül tálalod is......:) Na ja, a tavaszt ezerrel, a nyarat még jobban, lehet , hogy akkor meg az miatt fogunk nyávogni, hogy meleg van, ki tudja, de a hideg-szürkés lézengésb?l elegem lett. :-) Szép tavaszias napot kívánok! Éva-Anyóca

Torma

Gabcika, ez nagyon csodás kép a narancssárgával!!! Elfogadnám a szalvétát; tiszta napsugár! Gratula a recepthez, puszi, Tormus :)

Gabys

Köszi Tormus:) Adok szalvétát, van vagy 2 csomaggal. Mázli, h nem sütit kértél:) Puszi: G

Torma

Jaj, de bírom a humorodat Gabi :))) próbáltam elsunnyogni a süti kérést, mert csodásak, de én csak egy-két dolgot szeretek, ami cukros...soha nem érdekeltek az édességek...jo lenne, ha közelebb laknál, már becsöngettem volna Hozzád! Most mindenképp, hogy felajánlottad azt a szép szalvétát ;) puszillak, Tormus :)

Gabys

Ráéreztem, hogy a szalvétámra fáj a fogad...:)))Bármikor becsöngethetnél, tuti örülnék Neked. Nem is olyan nagy a távolság asszem csupán kb. 12 óra...:D Puszim: G

Torma

27 csak a repülés! Messzebb nem is lehetnék....Azert gondolatban becsöngettem :))) T

Gabys

megnéztem Tormus:) tényleg 21-22 óra...azért egy halk bim-bamot hallottam:DDD Puszim:) G

Torma

Mozizol megint? Vagy a csöngetést vártad? hehe.... ;) Aludjál, nem lesz er?d sütögetni holnap! Csinaltam egy tesztel?s lusta kenyeret az én rég bevált fehér kenyér receptemmel...24 órás h?tés után sütöttem, teljesen sikeres....de én hosszabb ideig kelesztettem...lehet, hogy kidobja a NS hetvegere....majd akinek tetszik...én maradok a vadkovászos sötét liszteknél, nekünk az csúszik igazán...pusszancs, T:)

Gabys

figyelni fogom. Én meg csináltam pudingos tortát. A mai színlapon szerepel. Nem édes, asszem meg bírnád enni:) szalvéta nincs :PPP Ja ja mozizok, de nem soká vége:) Holnap fincsit sütök. Nem sütit pudingos után más jön. Na az tuti fog tetszeni:) Majd szólok. pusszancs:) G

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a táblát mostantól minden boltban látni fogod

Kedden lép életbe a Magyar Kormány által bevezetett élelmiszerstop. Február 1-től hat alapélelmiszer árát fagyasztják be az üzletekben, erről pedig minden boltnak már a belépéskor tájékoztatnia kell a vásárlókat.