r
Nosalty Logó

Ribizlis diós

Marcsisef
Ribizlis diós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1084
Kalória
21.4g
Fehérje
105.9g
Szénhidrát
65.6g
Zsír
164.5g
Víz
422.6g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
58.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.4 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    658.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    1123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1933 micro
Összesen 4332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, megszórjuk 2 ek liszttel, és átforgatjuk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 6 tojássárgáját, lisztet, sütőport, darált diót, rumot, ráütünk egy tojást, és alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és ráterítjük a ribizlit.
  4. Előmelegített sütőben, 180 C-on készre sütjük (tűpróba szükséges).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30X6

A jégeső hagyott fél kilónyi ribizlit, ezt sütöttem belőle vigasztalásul.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek