Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szederdzsem

Szederdzsem
Szederdzsem
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gyönyörű, majdnemfekete bogyós gyümölcsöt amellett, hogy nagyon jól fagyasztható, dzsem formájában is eltehetjük télire.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szedret megmossuk és egy nagy tálban összekeverjük a cukorral. Fakanállal kicsit megtörjük a szemeket és egy napra hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap főni tesszük. Forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, amíg a habját elfövi.
    Engem nem zavarnak a magok, de aki nem szereti, az a Dzsemfix hozzáadása előtt szitán átpasszírozhatja.
  3. Ezután belekeverjük a Dzsemfix-et és még 5 percig főzzük.
  4. Forrón, steril üvegekbe kanalazzuk, a celofán két rétege közé kevés szalicilt teszünk, lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 653
elküldve: 6
receptkönyvben: 212
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

dzsem szederből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sári Tiborné
Sári Tiborné Sun, 2013-08-25 19:45

Nekünk nem kell vesződni az erdei szeder leszedésével, mert itthon van a kertünkben nagyszemü szálkamentes bokorról!
Most készitettem belőle elöször lekvárt, de nagyon fini, igy megérte vel a kevés munka!
ebben még a magokat sem nagyon éreztem!
üdvözlettel Magdi

Riti30
Riti30 Tue, 2012-09-11 12:00

Nagyon isteni a szederdzsem .Most már nem unalmas a palacsinta .:))))Túróval és szederdzsemmel nagyon finom.Elkészítettem .Üdv:Rita

pomika
pomika Fri, 2012-07-27 15:20

Szia!érdeklődnék,ha kétszerezem az adagot akkor a főzési
idő is a duplája vagy hogy,csak mert rengeteg szedrünk van!előre is köszi!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Fri, 2011-08-19 12:48

Sziasztok!
Az előbb 2-3 maréknyit összeturmixoltam cukorral, és egész könnyen át lehetett szűrni szitán, utána pedig nagyon szép, lekvár szerű lett. Mindenképp kell hozzá a dzsemfix szerintetek, ha előtte pürésítem?

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-08-06 14:17

ha nem kapok ma tejbegrízt, akkor nekem is annyi lesz ma ;-)))
köszi a kommentet Nekemannyima!
üdv,
toma

702
szeder 1 kg
cukor 60 dkg
dzsemfix 1 csomag
szalicil 1 csipet