Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darabos Ananászdzsem

Darabos Ananászdzsem
Darabos Ananászdzsem
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészítése pofonegyszerű, és nem kell félni, hogy nem áll el, mert nagyon gyorsan elfogy. :-) Nagyon finom lett, és tényleg különleges. :)

 

 

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom palacsintába, gofriba vagy  császármorzsához.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt meghámozzuk, a fás részt kivágjuk, és a húsát felkockázzuk.
  2. A felkockázott hús felét leturmixoljuk, majd ezzel együtt a másik felét is egy nagyobb lábosba tesszük. A cukorral meg a citrom levével együtt állandó kevergetés mellett összeforraljuk.
  3. Akkor jó,ha már kissé zselés állagot ér el. Az így elkészült dzsemet forrón üvegekbe töltjük, lezárjul, és fejjel lefelé tároljuk, amíg ki nem hűl.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 039
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mucoka2007

Mióta szakács: 2011.03.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

ananászdzsem, darabos ananászlekvár, citromos ananászlekvár

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucus60
jucus60 Wed, 2013-06-12 18:24

Elkészítettem ma ezt a dzsemet és isteni lett! Tényleg kuriózum. Köszönöm a receptet.
Jucus

mucoka2007
mucoka2007 / mucoka2007 Sun, 2011-04-03 16:58

Szia!köszönöm a hozzászólást.mi is úgy szoktuk a lekvárokat,de ez a recept nem írta,de nem is igazán volt ideje dunsztolodni mert még aznap este megkellett kostolni:).de viszont csináltam narancsdzsemet is és ott pedig írta a száraz dunsztolást.

Lilian
Lilian / Lilian Sun, 2011-04-03 16:39

Nagyon jól hangzik, asszem ki fogom próbálni. Fejjel lefelé fordítani pedig elvileg nem csak a dzsem-szerű lekvárokat kell, ez a száraz-dunszt lényege. Mi nagy műanyagkosarakat kibélelünk pléddel, abba mennek a felfordított üvegek, betakarjuk, és így várjuk meg, hogy kihűljenek. Ez kb. 24 óra.

mucoka2007
mucoka2007 / mucoka2007 Sat, 2011-04-02 09:40

szia!azért hogy a rostostok ne csak az alján legyenek.én kb:15percig forditottam csak utánna visszaforditottam.érdemes kiprobálni föleg aki szereti az ananászt:).

548
ananász 1 db
citromlé 1 citromból nyert
befőzőcukor 500 g