Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Révkalauz pecsenye

Révkalauz pecsenye
Révkalauz pecsenye
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukámék szüretelni mentek hétvégére, és megígértem nekik, ha még egy napig maradnak, valami egészen finom vacsival fogom őket várni. Mivel már úgyis rég ki akartam próbálni ezt a receptet - Váncsa István Ezeregy receptje közül az egyik - tulajdonképpen duplán jól jártam :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk krumplipüré-uralom van, így azzal készült, de a zsírban kérgesre-ropogósra sült tört-krumpli is jó választás lehet...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A disznócombot szépen megtisztítjuk, szárazra töröljük, lehártyázzuk.
  2. Éles késsel jó mély bemetszéseket ejtünk rajta.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük fokhagymanyomón, összekeverjük a reszelt parmezánnal, bazsalikommal, és frissen őrölt fekete borssal. Öntünk bele egy kis olívaolajat, akkor jó, ha kicsit keménykés, pasztaszerűre sikerül kikeverni.
  4. A bevágásokat a combon kicsit tágíthatjuk az ujjunkkal, majd óvatosan kenjük bele a parmezános pasztát (én egy kiskanál végével csináltam, de habzsákkal is lehet próbálkozni).
  5. Ha mindet belenyomtuk, a húst tepsibe tesszük, leöntjük a forró zsírral, öntünk alá fél dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük.
  6. Ha letelt a 70 perc, a mézet kicsit megmelegítjük, összekeverjük a szójaszósszal, levesszük az alufóliát, és megkenjük vele a combot.
  7. A fóliát már nem tesszük vissza, a sütőt visszavesszük 175 fokra. A kenést még kétszer, öt perces időközönként megismételjük, végül az egész szószt ráöntve.
  8. Még 10-15 percig sütjük alacsony fokozaton, a saját levével néha meglocsolgatva.
  9. Sütőből kivéve 5-10 percig állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 064
elküldve: 5
receptkönyvben: 322
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fokhagymás-parmezánkrémmel töltött sült sertéscomb

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-10-18 16:00

Nagyon gusztika!Á....Minden szőlőt leszedtetek?....és maradnánk még egy napig...!:)Üdv:Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-10-18 17:07

Köszönöm! :)
Sajnos, amilyen az idei szőlőtermés, nem sok dolguk volt...de azért maradtak! :)
Puszillak!

807
sertéscomb 80 dkg
fokhagyma 2 fej
parmezán sajt 15 dkg
bazsalikom 2 ek
disznózsír 2 ek
bors 1 kk
méz 1.5 dl
szójaszósz 3 ek