r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta Timitől

siklitimi
Epres gyümölcstorta Timitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztaalaphoz

A tetejére

288
Kalória
9.6g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
5.5g
Zsír
57.4g
Víz
95g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztaalaphoz

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztaalaphoz

A tetejére

Összesen 1714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztaalaphoz

A tetejére

Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 1714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A tésztaalaphoz

  1. A tésztához a tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  2. A masszát egy alaposan kivajazott-lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Pár perc állás után kiborítjuk a formából és hagyjuk, hogy egy tálra téve kihűljön (a legcélszerűbb szerintem előző délután megsütni a piskótaalapot, és másnap reggel betölteni).
  3. Közben a pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, és gyakran megkevergetve kihűtjük. Ha már langyos a puding, rákanalazzuk a gyümölcstorta alapra.
  4. Felkarikázzuk a megtisztított gyümölcsöket, és tetszőleges alakzatban felpakoljuk a puding tetejére.
  5. A zselatint elkészítjük a tasakon található útmutató szerint, majd 2-3 perc állás után középről megkezdve rácsorgatjuk egyenletesen a torta tetejére.
  6. Betesszük a hűtőbe pár órára, hogy a zselatin és a puding is tökéletesen megdermedjenek. Tálaláskor tejszínhabbal lehet díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyorsan, és aránylag egyszerűen elkészíthető édesség. Bevallom, az első próbálkozásom nem lett ilyen eredményes, de aztán csökkentettem a pudinghoz adagolt tejet, és a zselatinnal is türelmes voltam, így ma már ízletes édességek készülnek a megadott recept szerint.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek