r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta diétásan Margó konyhájából

Margó48
Gyümölcstorta diétásan Margó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

303
Kalória
4g
Fehérje
55.9g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
140g
Víz
54g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
31.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3026 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1598 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559.3 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 3026 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A frissen leszedett szedret alaposan megmossuk, majd szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen.
  2. A karikára vágott ananászkonzervet is lecsepegtetjük.
  3. A tojások sárgájáta vízzel, a cukrokkal habosra verjük, majd az olajat hozzáadva tovább verjükegy picit.
  4. Lazán hozzákeverjüka sütőporral elkevert lisztetés a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Kivajazott,lisztezett 25 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük(tűpróba).Majd ha kihűlt, rátesszüka krémet.
  7. Krém: az epres pudingport elkeverjüka gyümölcscukorral, és a rizstejjelsűrű krémet főzünk
  8. Még langyos krémre rárakjuka lecsöpögtetett ananász karikákat, közepébe rakjuka szintén lecsöpögtetett szeder szemeket.
  9. Kissé lehűtjükhűtőben (1 óra).
  10. Elkészítjüka tortazselét a 2 és fél dl ananászlével cukor nélkül a hátoldalán leírtak alapján.
  11. Ráöntjüka lehűlt tortára, és hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Akinek ezt készítettem, nagyon szereti az ananászt és a szedret, tejérzékeny, ezért készítettem rizstejjel, nagy sikere volt.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...