r
Nosalty Logó

Retro diós linzerféle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Retro diós linzerféle
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 993 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7941 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 993 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    442.4 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2919.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 7941 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk.
  2. A tetejüket vízzel megkenjük, kristálycukorral elkevert, durvára darált dióba mártjuk, majd sütőlapra helyezzük.
  3. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23245
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Ajánló

Teához, kávéhoz, hosszú téli estékre...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Retro diós linzerféle
Csibedina 70 recept

Réges-régi családi recept, ami a szüleim gyerekkorát idézi, és nemrég előkerült. Nem tudom, hogy kinél hogy hívják ezt a sütit, nálunk a nem túl hangzatos "Szalagór" néven fut...

Hozzászólások

katacica962

Szia! Ez egy elállós kemény kekszféle lesz, vagy puhább lesz a tésztája? Ha nem teszek diók a tetejére ( a lányom nem szereti ), úgy is jó lehet? Köszi a választ! üdv Kata

Csibedina

Szia Kata, Én teasütemény kategóriába sorolnám, állagra tehát nem puha, de omlós. Igazából a cukorral kevert dió adja meg a jellegét, mivel a tészta eléggé semleges íz?. Lehet nyugodtan próbálkozni esetleg mogyoróval, mazsolával, vagy lekvárral. Remélem, tudtam segíteni, szép napot: Edina

Csibedina

Szia Kata, Én teasütemény kategóriába sorolnám, állagra tehát nem puha, de omlós. Igazából a cukorral kevert dió adja meg a jellegét, mivel a tészta eléggé semleges íz?. Lehet nyugodtan próbálkozni esetleg mogyoróval, mazsolával, vagy lekvárral. Remélem, tudtam segíteni, szép napot: Edina

katacica962

Köszönöm a gyors választ, Neked is szép napot :-). üdv Kata

Boszi

Ránézésre nekem a "preckedli" jutott eszembe. Anyukám sütötte gyakran, de a receptjét én nem tudom. Talán megszerzem t?le és akkor okosabb leszek.

Csibedina

Szia Boszi! Köszi, ezt a "preckedlit" még sosem hallottam, de nagyon vicces elnevezés :) Köszi a nyomozást! Üdv: Edina

Timancs

Megsütöttem és elképeszt? omlós, finom teasütemény lett bel?le! 40 dkg zabliszt, árpaliszt, kukoricaliszt és rizsliszt keverékéb?l csináltam csak, de így is 5 tepsi sütim lett! :-)

Csibedina

Nagyon örülök, Timi! Ezt a lisztkombinációt én is ki fogom próbálni, elképeszt?en kiadós süti, ráadásul - ha van rá lehet?sége - sokáig el is áll :) Szép Ünnepet és jó készül?dést kívánok, üdv: Edina

apri

Sziasztok! A nagymamám sütötte mindig Karácsony el?tt és a kamrában vászonzacskóban sokáig elállt, vagyis ameddig el nem fogyott. Guráblinak nevezték Bácskában, vagyis Vajdaságban. Ez a recept hasonló, majd kipróbálom, mert a legjobbnak ítélem. Amit másként tett az a teteje, a tojásfehérjét kicsit felverte folyósra és ebbe tett durvára tört diót és kristálycukrot, így kanalazott a kiszaggatott tészta tetejére. Köszönöm a receptet, ünnepekre megsütöm. :) Vidám ünnepvárást! Marika

Csibedina

Kedves Marika! Nagyon szépen köszönöm az értékes hozzászólást, örülök, hogy szép emlékeket sikerült ébresztenem a recepttel! Neked is örömteli ünnepvárást kívánok szeretettel: Edina

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek