Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges piskótás-krémes szelet

Réteges piskótás-krémes szelet
Réteges piskótás-krémes szelet
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves barátunk hozta babalátogatóba ezt a sütit. Az édesanyja készítette. El is kértem tőle rögtön a receptet.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojást 5 ek cukorral habosra kavarunk (kb. 10 perc). Belerakjuk az 5 ek lisztet, 1/2 cs sütőport, és ezzel is összekeverjük. Tepsibe rakjuk és megsütjük.
  2. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral.
  3. A 2 ek rumot összekeverjük a kávéval, ebbe mártogatjuk a babapiskótát és rárakjuk a megkent piskótára.
  4. A krém hozzávalóit összekeverjük, és rákenjük a piskótára.
  5. Az 5 tojásfehérjét a 8 ek cukorral gőz fölött jól kikeverjük, és rákenjük a krémre.
  6. Végül csokireszelékkel díszítjük.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 334
elküldve: 13
receptkönyvben: 500
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Szemcsu

Mióta szakács: 2012.04.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kincsesbánya, réteges süti, krémes-babapiskótás szelet, piskóta lekvárosan-krémesen

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rumy
rumy Mon, 2012-04-23 21:51

Csak egy kérdés. Az 5 egész tojást csak összekeverjük, nem verjük fel külön a fehérjét, mintha normális piskótát készítenénk?

Szemcsu
Szemcsu / Szemcsu Tue, 2012-04-24 10:34

A tojásokat fehéredésig keverjük gépi habverővel (kb. 10 perc). Mi így szoktuk a piskótát csinálni. Pontosan olyan finom és laza lesz, mintha külön csinálnád, csak nincs vele annyi munka.

Szemcsu
Szemcsu / Szemcsu Mon, 2012-04-23 20:51

Köszi! Pedig a kép nem is lett igazán jó! Az íze viszont fantasztikus! Az igazi neve Kincsesbánya (nem tudom miért nevezték át), tehát van benne minden, ami finom! :)

430
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
rum 2 ek
feketekávé 2 dl
babapiskóta 20 dkg
sárgabaracklekvár 5 dkg
tojássárgája 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 8 ek
csokoládéforgács 1 ek