r
Nosalty Logó

Reszelt rücskös tészta

Nikolett
Reszelt rücskös tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

1237
Kalória
24g
Fehérje
156.1g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
64.1g
Víz
248.3g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
71.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4179.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    624.6 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 4946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 389 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 cipóba osztva pihentetjük egy kicsit.
  2. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtva belesimítjuk.
  3. Atojásfehérjét kemény habbá verjük, és összekevejük a dióval óvatosan, majd megkenjük lekvárral, ésrásimítjuk a diós habot.
  4. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük.
  5. Forró sütõbe toljuk, de 10 perc után mérsékeljük a lángot, és még kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mamikám régi receptje. Közismert nevén borzas kata, és van túrós változata is.:) További képek itt.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek