Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből

Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből
Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta vágytam már egy vörösboros marhaszeletre sok gombával, de látva a magas marhahús árakat, úgy gondoltam, kipróbálom sertéssel a nálunk már tradicionális receptet. Bízva abban, hogy hasonló ízhatást elérthetek az olcsóbb alapanyaggal is. Nos, az eredmény meggyőzött!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és gombát megmossuk és szeleteljük. A combot kicsit vastagabb szeletekre vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A húst megklopfoljuk egy picit, és sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük.
  2. Zsírt esetleg olajat forrósítunk egy kb. 24 cm-es serpenyőben (fedője legyen), majd beledobjuk a húst, és fehéredésig sütjük mindkét oldalát, az sem baj, ha pirul egy kicsit. Ezután mehet rá a szeletelt gomba és a petrezselyem fele és egy fél deci bor, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, lefedjük, közepes lángon pároljuk.
  3. A gomba hamarosan levet ereszt, így sok dolgunk nem lesz vele. Időnként megrázzuk. Mikor a gomba leve elpárolgott és félő, hogy odasül az étel, apránként adagolva felöntjük a borral, míg a hús megpuhul. Max 1 óra. Mikor a szeletek megpuhultak és a bor is elfogyott, lepirítjuk megforgatva a szeleteket, mely a gomba és a karamellizálódott vörösbortól igen pikáns ízt kap. A maradék petrezselyemmel megszórva serpenyős burgonyával krokettel vagy rizzsel tálaljuk.
  4. A palackban maradt borral jó ízűen elfogyasztjuk!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 074
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kisgordon

Mióta szakács: 2016.08.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros sertéssült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
sertészsír 1 ek
sertéscomb 0.5 kg
csiperkegomba 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
vörösbor 2 dl
4 csipet
bors 0 ízlés szerint