r
Nosalty Logó

Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kisgordon
Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1338 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 336 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1338 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és gombát megmossuk és szeleteljük. A combot kicsit vastagabb szeletekre vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A húst megklopfoljuk egy picit, és sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük.
  2. Zsírt esetleg olajat forrósítunk egy kb. 24 cm-es serpenyőben (fedője legyen), majd beledobjuk a húst, és fehéredésig sütjük mindkét oldalát, az sem baj, ha pirul egy kicsit. Ezután mehet rá a szeletelt gomba és a petrezselyem fele és egy fél deci bor, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, lefedjük, közepes lángon pároljuk.
  3. A gomba hamarosan levet ereszt, így sok dolgunk nem lesz vele. Időnként megrázzuk. Mikor a gomba leve elpárolgott és félő, hogy odasül az étel, apránként adagolva felöntjük a borral, míg a hús megpuhul. Max 1 óra. Mikor a szeletek megpuhultak és a bor is elfogyott, lepirítjuk megforgatva a szeleteket, mely a gomba és a karamellizálódott vörösbortól igen pikáns ízt kap. A maradék petrezselyemmel megszórva serpenyős burgonyával krokettel vagy rizzsel tálaljuk.
  4. A palackban maradt borral jó ízűen elfogyasztjuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2496
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből
kisgordon 8 recept

Régóta vágytam már egy vörösboros marhaszeletre sok gombával, de látva a magas marhahús árakat, úgy gondoltam, kipróbálom sertéssel a nálunk már tradicionális receptet. Bízva abban, hogy hasonló ízhatást elérthetek az olcsóbb alapanyaggal is. Nos, az eredmény meggyőzött!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek