Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi krumplis palacsinta

Régimódi krumplis palacsinta
Régimódi krumplis palacsinta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi népi recept - a legjobban akkor ízlik, ha sparherden készül, de azért nyugodtan álljunk neki teflonserpenyőben is. Magában is nagyon finom, de köretként is megállja a helyét!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel és fokhagymával vagy zöld fűszerekkel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit enyhén sós vízben, egészben megfőzzük. Még melegen megpucoljuk, majd krumplinyomón áttörjük.
  2. Pár percig hűlni hagyjuk, míg langyos nem lesz - sózzuk, hozzáadjuk a libazsírt, majd a lisztet, és összegyúrjuk. A liszt mennyisége függhet attól, hogy milyen minőségű a krumpli!
  3. Lisztezett deszkára tesszük, majd golflabda méretű adagokra szaggatjuk. A kezünkkel kör alakúra nyújtjuk, majd sodrófával vékonyra egyengetjük.
  4. Libazsírral kikent teflonba tesszük, majd oldalanként 5-5 percig sütjük, de közben nézzük, meg ne égjen.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 25 285
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplipalacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
burgonya 60 dkg
libazsír 2 ek
finomliszt 15 dkg
0 ízlés szerint