Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Kornél konyhájából

Sztrapacska Kornél konyhájából
Sztrapacska Kornél konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban találkoztam először sztrapacskával, nagyanyám konyhájából. Amióta már magam is főzök, rendszeresen szerepel a terítéken ez a felvidéki étel. Elkészítése nagyon egyszerű, ugyanakkor az étel elég nehéz, ezért inkább ebéd, mint vacsora.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A készítés során a juhtúró és a tejföl is tökéletesen elkeveredik a zsírban a hő hatására, így krémes bevonatot tudunk képezni a galuskatésztákon. Ételünk ezáltal ízletesebbé, élvezhetőbbé válik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A reszelt burgonyát keverjük össze a felütött tojással, liszttel, sóval és dolgozzuk ki galuska sűrűségű tésztává. Galuskaszaggató vagy kés segítségével adagoljuk forrásban lévő, sós vízbe. Végezzünk próbafőzést. Ha esetleg a kifőtt tészta túl lágy lenne, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Főzzük ki a tésztákat, és tegyük egy tálba őket.
  2. A mangalica szalonnát vágjuk apró kockákra, tegyük egy üres serpenyőbe. Olvasszuk ki a zsírját, majd szűrőkanál segítségével szedjük ki a tepertő pörcöket egy tányérra.
  3. A visszamaradt zsírba tegyük bele a juhtúrót, majd kis lángon állandó keverés mellett melegítsük, amíg felforr. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt, és ugyanúgy melegítsük keverés mellett forrásig, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát.
  4. Ha a tészta kellőképpen átforrósodott vegyük le a tűzhelyről az edényt.
  5. Szórjuk meg a sztrapacskát a szalonna pörccel, és tálaljuk azonnal.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 197
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska, sztrapacska mangalica szalonnával, sztrapacska tejfölös juhtúróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esopus
Esopus Sun, 2012-11-11 14:00

Waow ,életem első sztrapacskája elkészült. Isteni lett,köszönöm a receptet.!Nagyon régóta vágytam rá ,hogy megtanuljam.Kösz.

684
burgonya 0.5 kg
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
juhtúró 30 dkg
tejföl 3 dl
mangalica szalonna 0.13 kg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint