r
Nosalty Logó

Rebarbarakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Rebarbarakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 21 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 137 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 550 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a fűszereket, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. Mikor megfőtt, eltávolítjuk a fűszereket és a citromhéjat, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  4. A pudingport összekeverjük a tejföllel, hozzákanalazunk néhány kanálnyit a meleg levesből, simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
  5. Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. (Ha esetleg nem elég édes, adhatunk hozzá még cukort.)
  6. Lehűtve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 70553
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Karamellizált epret és fahéjas-karamelles almát adhatunk hozzá. Előbbihez cukrot karamellizálunk, és beleforgatjuk az epret, majd sütőpapírra tesszük, és hagyjuk rádermedni a bevonatot. Utóbbi pedig szintén ugyanígy készült, csak adtam hozzá kevés fahéjat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavasszal sajnos nem tudtam elkészíteni ezt a levest, mert lekvárt készítettem a rebarbarából, most viszont kaptam egy nagy szatyorral, ezért nem volt kérdéses, hogy leves is készül belőle, nem csak lekvár.

Hozzászólások

Paprika&Angels

Szuper recept, meg is f?zöm ma, tele vagyunk rebarbarával :) Beteheted a lisztérzékeny receptek közé is, hiszen pudingos! :) Szuper recept, köszi!

vikki

Szívesen! Már én is alig várom, hogy elkészíthessem, csak sajnos nekünk nincs rebarbaránk a kertben. Remélem ízleni fog!:)

vikki

Nézz be hozzám a blogomra, ott is találsz még pár felhasználási ötletet rebarbarához, míg szezonja van! :)

Paprika&Angels

Nagyon finom lett, ez volt a vasárnapi desszert eperrel! :))) Mindenkinek nagyon ízlett! :)) Köszönjük!

vikki

Szívesen, örülök, hogy ekkora sikere volt!:)

Törölt felhasználó

Ez finom lett, bár én variáltam rajta. Pudingport nem raktam bele, mert az nem volt itthon. Friss eper meg ilyenkor június elején észak európában még csak import formában hozzáférhetö méregdrágán, mert itt még 2-3 hét, míg beindul az eperszezon (pont mire Magyarországon már azt is elfelejtik, hogy egyáltalán volt olyan, hogy eper...). VIszont volt tavalyról még néhány üveg házi eperlekvárom, és egy fél üveggel beleöntöttem (úgyis mindjárt itt az eperszezon, úgyhogy majd pótoljuk friss lekvárral..). Nagyon finom lett! Egy kis eperlekvár igen jól ellensúlyozza a rebarbara savanykás ízét! De nyilván friss epret belefözve hasonló eredményre lehet jutni :-)

Törölt felhasználó

Kedves Vikki! Elkészítettem a recepted, mert a kertünkbe n?tt rebarbara. Így kerestem valami finom ételt amibe bele tudom rakni! Isteni finom lett! Ma f?ztem a 2. adagot mert annyira ízlett! Nagyon jó kis recept!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tejszínnel is elkészíthet? vagy maradjak inkább a tejfölnél?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek