Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakrémleves

Rebarbarakrémleves
Rebarbarakrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal sajnos nem tudtam elkészíteni ezt a levest, mert lekvárt készítettem a rebarbarából, most viszont kaptam egy nagy szatyorral, ezért nem volt kérdéses, hogy leves is készül belőle, nem csak lekvár.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karamellizált epret és fahéjas-karamelles almát adhatunk hozzá. Előbbihez cukrot karamellizálunk, és beleforgatjuk az epret, majd sütőpapírra tesszük, és hagyjuk rádermedni a bevonatot. Utóbbi pedig szintén ugyanígy készült, csak adtam hozzá kevés fahéjat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a fűszereket, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. Mikor megfőtt, eltávolítjuk a fűszereket és a citromhéjat, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  4. A pudingport összekeverjük a tejföllel, hozzákanalazunk néhány kanálnyit a meleg levesből, simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
  5. Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. (Ha esetleg nem elég édes, adhatunk hozzá még cukort.)
  6. Lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 53 353
elküldve: 19
receptkönyvben: 396
elkészítve: 42/50
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

rebarbara krémleves eperrel, pudingos rebarbaraleves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pillecukorka14
pillecukorka14 / pillecukorka14 Sat, 2014-05-24 16:34

Kedves Vikki!
Elkészítettem a recepted, mert a kertünkbe nőtt rebarbara. Így kerestem valami finom ételt amibe bele tudom rakni! Isteni finom lett! Ma főztem a 2. adagot mert annyira ízlett! Nagyon jó kis recept!

zsófikacsa
zsófikacsa Mon, 2012-06-04 21:58

Ez finom lett, bár én variáltam rajta. Pudingport nem raktam bele, mert az nem volt itthon. Friss eper meg ilyenkor június elején észak európában még csak import formában hozzáférhetö méregdrágán, mert itt még 2-3 hét, míg beindul az eperszezon (pont mire Magyarországon már azt is elfelejtik, hogy egyáltalán volt olyan, hogy eper...). VIszont volt tavalyról még néhány üveg házi eperlekvárom, és egy fél üveggel beleöntöttem (úgyis mindjárt itt az eperszezon, úgyhogy majd pótoljuk friss lekvárral..). Nagyon finom lett! Egy kis eperlekvár igen jól ellensúlyozza a rebarbara savanykás ízét! De nyilván friss epret belefözve hasonló eredményre lehet jutni :-)

katika79
Paprika&Angels / katika79 Fri, 2012-05-18 09:17

Szuper recept, meg is főzöm ma, tele vagyunk rebarbarával :) Beteheted a lisztérzékeny receptek közé is, hiszen pudingos! :) Szuper recept, köszi!

vikki
vikki / vikki Mon, 2012-05-21 13:15

Nézz be hozzám a blogomra, ott is találsz még pár felhasználási ötletet rebarbarához, míg szezonja van! :)

vikki
vikki / vikki Sat, 2012-05-19 15:08

Szívesen! Már én is alig várom, hogy elkészíthessem, csak sajnos nekünk nincs rebarbaránk a kertben. Remélem ízleni fog!:)

136
rebarbara 7 közepes szár
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 6 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
cukor 6 ek
pudingpor 1 teáskanál
tejföl 85 g
víz 1.5 l