r
Nosalty Logó

Kaporleves tojáskocsonya betéttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Kaporleves tojáskocsonya betéttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tojáskocsonyához

Összesen 257 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tojáskocsonyához

Összesen 1026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tojáskocsonyához

Összesen 161 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 257 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5215.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    3815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tojáskocsonyához

Elkészítés

A leveshez

  1. A kaprot lecsipegetjük a száráról, megmossuk és felaprózzuk.
  2. Kb. 1 dkg zsíron megfuttatjuk és felöntjük 2 l vízzel.
  3. Beletesszük a meghámozott hagymát egészben, hozzáadjuk a vegetát és a sót, kb. 20 percig főzzük.
  4. Ezt követően eltávolítjuk belőle a hagymát és berántjuk. A rántáshoz a lisztet a maradék 2 dkg zsíron világos zsemleszínűre pirítjuk, majd 2 dl hideg vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a leveshez és felforraljuk.
  5. Belekeverjük a tejfölt és az ecetet, ezekkel is összeforraljuk.
  6. A tojáskocsonyával tálaljuk.
  7. Tojáskocsonya elkészítése:
  8. A tojásokat a sóval felverjük, hozzáadjuk a tejet és jól elkeverjük.
  9. Beleöntjük egy kis (kb. 10x20 cm-es) tálkába. A tálkát egy nagyobb edényben vízfürdőbe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon addig gőzöljük, míg megszilárdul. (kb. 10-15 perc)
  10. Amikor kész, vágólapra borítjuk és 1 cm-es kockákra vágjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 86 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7738
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 10.

Ajánló

Pirított zsemlekockát is kínálhatunk a leveshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kapor nem csak kellemes ízű fűszer, hanem levesnek és szósznak is kiváló.

Hozzávalók

A leveshez

A tojáskocsonyához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek