Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott uborka

Rántott uborka
Rántott uborka
35 perc / sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet még pár évvel ezelőtt született, mikor is rengeteg  uborkánk termett. Úgy gondoltuk, a cukkini mellett uborkát is rántunk ki. Kóstolás után kiderült, hogy jól döntöttünk.
Az uborkát mindenképpen meg kell hámozni, mivel így befogja a panír.
Kígyóuborka vastagságú uborkákból szoktuk készíteni.
A zsemlemorzsába, illetve a zabpehelybe is kevertem 1 tk darált len-, és szezámmag keveréket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki szereti, tejfölös fokhagymás mártogatóst is készíthet/fogyaszthat hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm-es szeletekre vágjuk hosszában (közben kóstoljuk meg, hogy nem keserű-e).
  2. Bepanírozzuk az uborkákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa/zabpehely).
  3. A bepanírozott uborkákat sütőrácsra helyezzük, majd olajjal lesprézzük/spricceljük a tetejüket, és behelyezzük az előmelegített sütőbe.
  4. Megsütjük, míg szép aranybarna nem lesz a panír.

  • sütési hőfok: 215°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 554
elküldve: 2
receptkönyvben: 203
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott kígyóuborka szeletek, uborka panírban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Sat, 2012-03-10 22:42

De jó ötlet! Még nem hallottam,hogy az uborkát lehet rántani, de nagyon tetszik! Feltétlen kipróbálom, köszönöm ! Üdv. Ili

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2012-03-13 17:37

Kedves Ili!

Nagyon örülök, hogy tetszik az ötlet! Remélem Neked is annyira ízleni fog mint nekünk.

Szép napot! Üdv: Skorpió

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-07-25 13:43

Kedves Skorpió, ez nagy ötlet, köszi, mentettem! El fogom készíteni, és örülök, hogy Te sem preferálod a bőolajban sütést. Én is így szoktam, sokkal egészségesebb! Szép napot, Zsuzsa

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-07-28 13:09

Kedves Zsuzsa!
Nagyon örülök, hogy tetszik Neked az ötlet! Én is csak nemrég fedeztem fel a sütőben süthető rántott húst, és zöldségeket - valóban egyszerűbb, és finomabb is.
Szép napot (ebben az esős időben is), és jó főzőcskézést! Üdv: Skorpió

383
kígyóuborka 1 kg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 15 dkg
zabpehely 4 dkg
lenmag 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
0 ízlés szerint