Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán mungóbabcsírával sült padlizsán falatok

Japán mungóbabcsírával sült padlizsán falatok
Japán mungóbabcsírával sült padlizsán falatok
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors zöldségétel, mely hidegen is finom ropogós marad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húst is készíthetünk ilyen módon, vagy egyéb zöldségeket is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt csíkokban meghámozzuk, vagyis itt-ott meghagyjuk hosszában a héját. Ezután vágjuk nagyobb kockákra.
  2. A felkockázott padlizsánt és mungóbabcsírát összekeverjük, majd a 2 ek szójaszószt ráöntjük, és addig nyomogatjuk kézzel, míg a szójaszósz bele nem ivódik teljesen (1-2 perc).
  3. Egy műanyag zacskóba beletesszük a lisztet és keményítőt, összekeverjük, majd a zöldségeket is belerakjuk. Kicsit fogjuk össze a zacskó száját, és fújjuk fel. A felfújt zacskót rázogassuk, forgassuk a zöldségekkel, míg a lisztkeverék teljesen be nem fedi.
  4. Olajat 170 fokra felmelegítjük, és pár perc alatt kisütjük benne a zöldségeket.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 498
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült zöldség, mungóbabcsíra padlizsánnal, sült mungóbabcsíra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

491
padlizsán 2 db
mungóbabcsíra 100 g
szójaszósz 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
kukoricakeményítő 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl