r
Nosalty Logó

Rántott csirkemell szezámmagos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Rántott csirkemell szezámmagos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3357 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 560 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 3357 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a csirkemellet először félbevágjuk, középen hosszában a csont mellett. Két csirkemellünk lesz. Egy ilyen fél mellett lapjában háromfelé vágjuk. 1 csontos részt kapunk és 2 szelet lesz, amiben nincs csont. A másik fél mellel is így teszünk. Összesen 6 szelet husink lesz.
  2. Egy tálba beleöntjük a tejet és belereszeljük a fokhagymagerezdek felét. Egy éjszakára ebben a tejben áztatjuk a húst hűtőben.
  3. Másnap kivesszük, szárazra töröljük a húst sózzuk, borsozzuk.
  4. Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet. A tojást felverjük és belereszeljük a megmaradt fokhagymákat és sót. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot és lehet 1 mk pirospaprikát is tenni bele (én ezt most elhagytam).
  5. Bepanírozzuk a húst és forró olajban, lassú tűzön szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 102369
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Sült burgonyával, tartár mártással vagy egyéb, tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barátnőmtől tanultam ezt a panírozási modót, igaz én kiegészítettem a szezámmaggal és elhagytam belőle a pirospaprikát. Kinek hogy tetszik, úgy variálhatja. Lehet csirkemellfiléből is készíteni, de mi nagyon szeretjük a csontos húsokat. Szerintem annak sokkal finomabb az íze :). Nagyon finom omlós lesz a tejben való áztatástól. És az íze fantasztikus .

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.