Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott csirke farhát és nyak

Rántott csirke farhát és nyak
Rántott csirke farhát és nyak
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rántott húsokat, és gondoltam ezt is kipróbálom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek rizst vagy krumplit ajánlunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megmossuk, majd besózzuk.
  2. Hagyományos módon bepanírozzuk.
  3. Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük, és a húsokat pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke farhát és nyak rántva

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2017-01-14 14:38

Ma is ez volt milánói makarónival /na jó spagettivel/ szerintem üti a rántott combot, vagy a mellet

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sat, 2012-11-10 12:12

Na ez a nekem való :)
Ugyanis bármi, ami rántva van, bármikor jöhet.
Nagyon jó ötlet, köszönöm.

luveges
luveges / luveges Thu, 2012-11-29 16:35

Őrülők hogy neked is bejön én is imádom a rántott dolgokat,zöldség hús bármi,még a rántott leves is pirítót kenyér kockákkal. .

vadgesztenye
vadgesztenye Thu, 2012-03-29 13:10

Örülök, hogy más is bevallja azt, hogy szereti a rántott csirkehátat. A tavalyi évben 120 fehér csirkét neveltem, vannak tojótyúkok és gyöngytyúkok is. Igazán nem dicsekedni akarok vele, csak azért írom, mert néhányan olyan lenézőnek , szegényesnek tartják. A csirkeszárny is így volt, és most már sokan kedvelik,lehet,hogy azelőtt is ,csak nem merték bevallani. A csirke bontásakor úgy vágom le a combot, hogy a farrészhez is jusson hús. Amikor vendégeket várok nem sütöm meg a hátát (elteszem későbbre).Olyankor megjegyzem, hogy én a csontosat szeretem, és a legtöbben bevallják, hogy ők is szeretik. Nagyon becsülöm önt ezért, amiért ezt a receptet feltette.Üdv. Erzsi

Stefimari
Stefimari Sun, 2011-10-16 05:45

Nálam a farhát és a szárny veri a mezőnyt! De a lényeg, hogy RÁNTOTT legyen! Egy hétig is tudnám enni, nem tudom megunni.

Tynki
Tynki / Tynki Sun, 2011-07-17 06:49

Szeretném megosztani veletek az én verziómat a „bundás“ husira:kell hozzá rétesliszt ,só, bármilyen világos sör,2-3 tojás.Lehet a sör helyett tejjel is /sokáig én is igy készitettem/,de a sörös változat könnyebb,levegősebb. Bármilyen kis mennyiségű ,apró husi kell azért bele ,mert ettől lesz igazi nyami-nyami íze a „bundának“. Nagy húsevő vagyok,de a rántott husinál-főleg a „bundásnál“ /nem a zsemlemorzsásnál/ nekem is a „bunda“ a lényeg
üdv. Tynki

cilinke-56
cilinke-56 Sat, 2010-11-27 20:30

Kedves Tyche ! Én is szivesen leszedném az összes húsról a panírt magamnak ,de az elég csúnyán nézne ki ! Némilig lehet pótolni a hiányt azzal,hogy eleve többet készítek a panírnakvalókból.A mardék
tojást összekeverem zsemlemorzsával,rakok hozzá egy kevés tejfölt , csapott mokkáskanálnyi sütőport
és sót.Ezt megsütöm a húsok után az olajban,de van amikor duplán panírozom a húst.Nagyon hizlaló,
de nagyon szeretem ! Nem sűrűn készítem ezeket! Üdv.Irén

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 20:48

Miért is ne? Az anyósom is kirántja, és a régi bölcsek is azt mondják, hogy a csont melletti húsnak van a legfinomabb íze. Húslevesben főtt farháttal (is) jó főttelbogarászni, itt meg van rajta egy kis plusz fini ropogós bunda.
Engem inkább az érdekelne, hogyan lehet "panírt" készíteni magában, mert én meg azt imádom :D:D:D

Üdv, Tyche

cilinke-56
cilinke-56 Tue, 2010-11-23 13:11

Én is imádom ezt az ételt ! Nem szeretem a csirke mellét és combját.Néha eszem combot is,de azt úgy
sütöm,hogy a csont mellett kétoldalt bevágom,hogy lapossabb legyen,úgy jobban átsül,a mellet pedig
szeletelem,de azt meghagyom a család többi tagjának.Szoktam ennek a párizsias változatát is készíteni
/ liszt és tojás / én úgy mégjobban szeretem ! Ha valaki nem szereti a nyak bőrét rántva,lehet tölteléket
rakni bele,mint a libanyakba,csak be kell varrni a két végét,hogy a töltelék ne vegye magába a zsíradékot és pirosra kell sütni.

terranova56
terranova56 Mon, 2015-06-29 20:05

Szia Marietta72!
Megkésve bár, de törve nem!
Nagyon jó, de most részletesen:
A farhátot félbevágod merőlegesen, a bordás rész megy a levesbe, a hátsó részt megtisztítod a bőrtől, és a farokrésztől.
A gerinc mellett eltöröd mind a két felét, hogy lapos legyen.
Fűszerezed, panírozod, kisütöd.
Ha vendégek jönnek, nálunk ez a fogás elengedhetetlen.
Ha egyszer megkóstolod, rászoksz.
Üdv: Ticcsi

Kephera
Kephera Tue, 2010-11-23 09:44

Jó lassan kell sütni a farhátat, hogy átsüljön, én is imádom!

1309
csirkefarhát 8 db
csirkenyak 4 db
0 ízlés szerint
finomliszt 20 csapott ek
tojás 2 db
zsemlemorzsa 25 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl