Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raluka süti

Raluka süti
Raluka süti
92 perc / előkészület: 80 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetejére tejszínhab is kerülhet.

hozzávalók / 10 adag

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztalapok hozzávalóit összegyúrjuk, s két lapot sütünk belőle.
  2. A karamellkrémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz fölött főzzük, míg megkeményszik, s hűlni tesszük.
  3. Egy másik edényben megkaramellizálunk 30 dkg cukrot, melyhez hozzáadunk 25 dkg margarint, még mielőtt a cukor teljesen elolvad.
  4. Beleszórjuk a darált diót, levesszük a tűzről, s összekeverjük a hideg főzött tojáskrémmel.
  5. Ezzel a krémmel megtöltjük a nápolyi lapokat.
  6. A barna krémhez főzött krémet készítünk a tojásokból, cukorból, kakaóból és a forró csokoládéporból, szintén gőz fölött.
  7. Miután kihűlt a krém simára keverjük a margarinnal.
  8. A tészta összerakása: tésztalap, barna krém, töltött nápolyilap, barna krém, tésztalap, s a tetejét a cukorral felvert tojáshabbal fedjük be, melyre olvasztott csokoládét csorgatunk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 928
elküldve: 1
receptkönyvben: 451
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

karamellás-ostyás szelet, karamelles-töltött ostyás szelet

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariello
Mariello Wed, 2016-12-21 20:19

Sziasztok!Persze,hogy nem lehet gyúrni,hisz ez egy piskóta tészta.Köszönöm nektek,hogy leírtátok folyik,mert én éppen azért nem mertem neki kezdeni ismét.Ugyanis már úgy kb 8-10 éve elkészítettem.Igen nagy volt a sikere.De sajnos már nem emlékeztem hogyan is készítettem!!!Miután az van írva,hogy gyúrjuk így még én is elbizonytalanodtam.Már a hozzávalókból is nekem az tűnt ,hogy folyni fog.De azért megnéztem a hozzászólásaitokat és igazoltátok a feltevésemet,amit köszönök nektek.A süti nagyon finom ,bár valóban túl édes,viszont a cukor csökkenthető.De piskótát gyúrni nem lehetséges.Ezért ezt írni " gyúrjuk",elég sok bosszúságot és felesleges kiadást okozhatott jó néhányotoknak. A recept írója javíthatná a leírtakat,mert ez azért az elég nagy baki !Egyébként ezt a komoly elírást leszámítva az egyik kedvenc sütim lett a különlegessége miatt.Most is ezt készítem karácsonyra.Nekem az ostya közti krém valami mennyei.Ezért aztán köszönöm Tündének a receptet.Továbbá nagyon Kellemes karácsonyt kívánok neked és mindenkinek aki olvassa soraimat. Üdv.Marcsi

tsaska
tsaska Tue, 2016-05-03 19:06

Bár románul van a szöveg hozzá, de a képek segíthetnek. A tészta elkészítésénél azért érdemes lett volna részletesebben leírni, hogy a fehérjéből habot verünk, a sárgáját cukkorral és vízzel összedolgozzuk, majd a felvert tojásfehérjére ráöntjük, finoman hozzáadjuk a lisztet és alulról felfelé óvatosan keverve összekeverjük őket. Első körben valóban túl folyékony lett így a tészta receptje, ezért kicsit utánanéztem és igyekeztem lefordítani. http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-raluca-cu-foi-de-napolitana-1961

sztella
sztella Tue, 2010-12-14 07:33

Meg sütöttem de be kell valjam nem lett a kedvencünk mert brutál édes,mindent úgy csináltam ahogy le van írva.

mokazo
mokazo Sun, 2010-10-31 12:59

Sziasztok!Van egy kis problémám.Nekem a tésztát nem sikerült gyúrni,inkább folyós volt,pedig ugyanúgy készítettem,annyi hozzávalóval,mint ahogy le van írva.Mi volt a baj?Szeretnék ilyen finom sütit készíteni.Üdv:)

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Fri, 2010-10-22 13:37

Nagyon finom lehet a süti, biztosan elkészítem, mert nagyon szeretem a karamellást. Tényleg rakhatnál fel saját fotót az általad készített sütiről, mert úgy lenne etikus. Mi is sokat küzdünk a fotózással.
Üdv.

ednutka
Tünde / ednutka Mon, 2010-10-18 13:14

Kedves boma! Azért szoktam csak 4 tojás felvert habját a tetejére kenni, hogy ne legyen túl vastag, mivel a család így jobban szereti!
Örülök, hogy tetszett Nektek a recept!
Az esküvõmön ettem elõször, de azóta is imádom! :)

patmo
patmo Sun, 2010-10-17 18:14

szeretném megkérdezni, hogy ez kb.mekkora tepsiben készül?

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2010-10-17 16:46

Hú,ez nagyon jól néz ki,biztos nagyon finom is lehet.Bár egy kicsit tényleg macerás elkészíteni.....De ettől függetlenül lehet,hogy nekiállok!üdv.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 14:30

Jól néz ki a süti, biztosan finom is! Egy kérdés: miért 4 a tojás fehérje, mikor 5 maradt meg? Valamit rosszul értelmeztem?

illesera
illesera Sun, 2010-10-17 14:02

Nagyon szép a sütid, biztosan nagyon finom is ! Honnan a neve? Még sosem hallottam, még hasonlót sem, pedig úgy tűnik, hogy régi, jól bevált recept lehet !
üdv era

Incifinci
Angyal / Incifinci Sun, 2010-10-17 12:35

Nagyon finom lehet, kicsit macerás, de valószínű, hogy én is megpróbálkozom az elkészítésével!

1006
tojás 4 db
víz 4 ek
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
tojássárgája 5 db
cukor 50 dkg
margarin 25 dkg
dió 25 dkg
ostyalap 2 db
tojás 4 db
cukor 8 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
forrócsoki por 32 g
margarin 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
csokoládé 10 dkg