Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zserbó

Rakott zserbó
Rakott zserbó
100 perc / előkészület: 50 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Fakanál újság különkiadásából készítettem el. Egyszerű és finom sütemény, nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A diós tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert habot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. A diós tésztához a lisztet a margarinal elmorzsoljuk.
  6. Hozzáadunk 5 dkg porcukort, fél csomag sütőport és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük.
  7. Összekeverjük a keményhabbá vert tojásfehérjét a darált diót, a maradék porcukrot, a vaniliás cukrot, a citromhéjat és a tepsiben levő tésztára kenjük. 200 fokon világosra megsütjük.
  8. A piskótát bekenjük kissé vastagabban baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral.

  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 224
elküldve: 9
receptkönyvben: 291
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszínű zserbó, emeletes zserbó, diós tésztás zserbó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Wed, 2013-03-27 20:31

Okoskaaa!
A recept természetesen a süteményhez tartozik. Először megsütöd az 5 tojásos piskótát. Azután a diós linzert készíted el. A piskótát megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a diós sütit.

Cassia
Cassia Wed, 2013-04-03 11:35

Szerintem is fura. A recept szerint alul van egy piskótalap, megkenve lekvárral, és rajta a dióhabos tészta. Ez így a dióhabbal együtt 4 réteg.... A képen kicsit másképp mutat...

Okoskaaa
Okoskaaa Wed, 2013-03-27 19:12

csak a képen nem ugy van mint a recept menete gondolom az nem erről készült:)

948
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 csomag
margarin 15 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 3 db
tejföl 1 dl
tojásfehérje 4 db
dió 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 0.5 db
sárgabaracklekvár 10 dkg
finomliszt 25 dkg