Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott virslis tészta

Rakott virslis tészta
Rakott virslis tészta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a virsli-tészta párost, de a hagymával, a fűszerekkel, az öntettel és nem utolsó sorban a sajttal még ízletesebb főételt lehet belőle kreálni. Nálunk közkedvelt, így gyakran kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó minőségű ketchuppal leöntve az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.
  3. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal, oregánóval és a fokhagymával ízesítjük. (Én Tupperware shaker-be teszem az összes hozzávalót és csak összerázom, így a legegyszerűbb...)
  4. Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tálat használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - öntet - és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 40-50 percig lefedve sütjük.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 29 590
elküldve: 25
receptkönyvben: 474
elkészítve: 18/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Mézecske

Mióta szakács: 2012.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tészta, virslis tészta, hagymás-virslis rakott tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Datty
Datti / Datty Sat, 2012-12-22 16:35

Szia!Megszeretném kérdezni,hogy hány fokra melegitetted elő a sütőt? :) Előre is köszi! :)

Klaj
Mézecske / Klaj Sun, 2012-12-23 15:35

Kedves Datty!

Sajnos ilyen jellegű információval nem tudok szolgálni, mivel a mi tűzhelyünkön nem lehet a hőfokot beállítani. 3-4 perccel azelőtt gyújtjuk be a gázt, mielőtt betennénk az ételt a sütőbe. De véleményem szerint nem is olyan fontos az előmelegítés, anélkül is nyugodtan el lehet kezdeni a sütést. :)

taranikó
taranikó Thu, 2012-11-08 12:50

Köszi a jó és gyors receptet. Mi is szeretjük a virslis ételeket, sikere volt családnál, gyorsan elfogyott.

Klaj
Mézecske / Klaj Fri, 2012-11-16 14:31

Ennek igazán örülök! Ismerős a helyzet, nálunk "sajnos" még a nagy adag ellenére sem tart ki sokáig ez az étel, hiszen hamar elkapkodja a család.

katamolly
katamolly Wed, 2012-09-12 08:11

Szia! Köszi ezt a gyors és egyszerű receptet, holnap ezt főzöm ebédre! Nálunk biztosan mindeninek tetszik majd...

1057
vöröshagyma 3 közepes fej
virsli 280 g
fűszerpaprika 2 ek
tojás 1 db
tejföl 175 g
tej 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 25 dkg
tészta 500 g
napraforgó olaj 2 ek