Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott túrós pecsenye

Rakott túrós pecsenye
Rakott túrós pecsenye
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek rakott ételeket készíteni, mert viszonylag gyorsan elkészül, és laktató is. Ez az étel is ilyenwink.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és felszeleteljük.
  2. A hússzeleteket kikloffoljuk, sózzuk, és kisütjük.
  3. A szalonnát megpirítjuk. Tepsi aljában egyenletesen elosztjuk, majd jön rá a hús, a burgonya és a túró, majd meglocsoljuk a tejföllel elkevert tojásokkal.
  4. Ezután finomra vágott metélőhagymával megszórjuk, fóliával letakarjuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 457
elküldve: 3
receptkönyvben: 293
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós-szalonnás rakott hús, burgonyás rakott karajszeletek szalonnával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Wed, 2013-09-04 20:45

Ez nagyon finom még úgy is, hogy a fogyókúrám miatt a krumplit kihagytam, helyette salátat ettem mellé, de ez a túrós husi isteni magában is =)

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2013-03-08 18:17

Kedves Pamacsnyuszi:)
Köszönöm az észrevételt:)Igen a húsra kell szórni:)Ettől függetlenül örülök,hogy ízlett:)
Üdv:Csilla:)

pamacsnyuszi
pamacsnyuszi Mon, 2013-02-18 14:59

Kedves Csilla!
Hétvégén kipróbáltam. Nagyon finom lett.
Egy kicsit változtattam az arányokon, több túrót és szalonnát raktam bele.
Volna egy észrevételem: hozzávalóknál írod a borsot, de utána már nem szerepel az elkészítésnél. (rászórtam a húsra sütés előtt).

libaláb
libaláb Sat, 2012-03-03 11:27

Szerencsére rátaláltam erre a receptre, férjem azonnal a kedvencének nevezte ki.

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2011-11-24 11:50

Kedves Csilla!
Ez nagyon jól néz ki és a hozzávalok is tutik. Köszi az ötletet, kipróbálom. Most pedig sipirc a receptkönyvembe.

947
burgonya 1 kg
sertés rövidkaraj 80 dkg
füstölt szalonna 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2.5 dl
tojás 4 db
snidling 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint