r
Nosalty Logó

Rakott puliszka Gabimami58 konyhájából

Gabimami58
Rakott puliszka Gabimami58 konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Puliszka alap

Töltelékhez és tetejére

589
Kalória
19.2g
Fehérje
36.2g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
342.4g
Víz
56.4g
Koleszterin
3.3g
Rost
6.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puliszka alap

Töltelékhez és tetejére

Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puliszka alap

Töltelékhez és tetejére

Összesen 3535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puliszka alap

Töltelékhez és tetejére

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7492.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2054.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2756 micro
Összesen 3535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Puliszka alap

  1. Először a vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát apró kis darabokra.
  2. A húsos szalonnát szintén apró kockára vágjuk. Egy közepes serpenyőbe a zsírt megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a szalonnakockákat.
  3. Ezután gázlángon üvegesre dinszteljük, végül hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük. Közben a kukoricadarát sós vízben megfőzzük.
  4. A tepsink aljába 4 evőkanálnyi hagymás szalonnát egyenletesen elosztunk, erre a megfőtt kukoricadaránk felét egyenletesen elsimítjuk, ezután a túrót rámorzsoljuk, majd 2 dl tejfölt rásimítunk.
  5. Ezután a vöröshagymás-szalonnás zsiradék 3/4 részét elosztjuk egyenletesen rajta. A maradék kukoricadarát rásimítjuk, majd a maradék tejfölt, és ezen a maradék hagymás-szalonnás zsiradékot egyenletesen elosztjuk.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kivesszük, deszkára tesszük a tepsit, kissé hűlni hagyjuk, majd kaliforniai paprika szeletekkel díszítjük és ketchuppal.
  7. Majd kockára vágjuk, és tálcára téve tálaljuk. Adhatunk mellé ketchupot, majonézt, tejfölt, illetve bármilyen savanyúságot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Eddig puliszkát készítettem és puliszkatortát, most úgy gondoltam, meglepem kis vendégeim rakott puliszkával. Másodszor készítettem el, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz. Nagyon ízlett mindenkinek, díszítésként rátettem kaliforniai paprika szeletekből orrot és szemöldököt, és ketchupból szemecskéket. Tálalni tejfölt, ketchupot és savanyúságot tettem ki, így mindenki azzal fogyasztotta, amelyik neki tetszett. Boldog voltam, hogy gyerekeknek is nagyon ízlett, és kérték, legközelebb is ilyet készítsek.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...