Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából

Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából
Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ügyesek vagyunk, gyorsan elkészíthető, nagyobb létszámú vendégsereget jóllakottá tévő ételt tudunk sütni úgy, hogy magunkra is maradjon idő. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket.
  2. Felkockázzuk kb. 1x1 cm-es darabokra az egyik padlizsánt. Egy serpenyőbe 1 ek. olajat teszünk, és a padlizsánt elkezdjük pirítani, fűszerezzük, sózzuk, néha megkavarjuk.
  3. Ezután felaprítjuk a hagymát, és egy másik serpenyőbe is 1 ek. olajat teszünk, elkezdjük pirítani. Néha megkavarjuk.
  4. Közben meghámozzuk a krumplit, és feldaraboljuk kb. 1x1 cm-es darabokra.
  5. Utána előkészítjük a darált marhahúst: egy tálban sózzuk, fűszerezzük.
  6. Elővesszük az üveg sütőtálat.
  7. Amikor aranybarna lesz a hagyma, beletesszük a darált marhahúst. Néha megkavarjuk, hogy szépen süljön.
  8. Amikor összeszottyad a padlizsán, levesszük a tűzről, és eloszlatjuk az üveg sütőtál alján.
  9. A padlizsán serpenyőjébe újabb 1 ek. olajat teszünk, majd rárakjuk a felkockázott krumplit, néha megkavarjuk.
  10. Szabadidőnkben nekikezdünk felkockázni a másik padlizsánt. Felszeleteljük vékonyra a paradicsomokat.
  11. Paradicsomszeleteket teszünk a padlizsánra, és amikor elkészült a marhahús, eloszlatjuk a sütőtálban.
  12. Amikor kész a krumpli is, eloszlatjuk a sütőtálban.
  13. Ezek után bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 200 fokra, hogy mire végzünk az elősütéssel, mehessen a sütőbe.
  14. A krumpli után újabb 1 ek. olajon elkezdjük pirítani a felkockázott padlizsánt, fűszerezzük, néha megkavarjuk.
  15. Szabadidőnkben lereszelünk annyi sajtot, ami befedi majd a tálat.
  16. Ha kész a másik padlizsán is, eloszlatjuk a sütőtálban. Utána paradicsomszeleteket helyezünk rá.
  17. A paradicsommal meglocsoljuk a rakott padlizsánt. Végül rászórjuk a sajtot, hogy egyenletesen lefedje.
  18. Lefedjük a tálat a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával, és betesszük a sütőbe. Kb. 40 perc múlva kész lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

almadi-agi

Mióta szakács: 2014.04.01.
7 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsánrakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
padlizsán 2 nagy db
burgonya 2 közepes db
darált marhahús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
passzírozott paradicsom 5 dl
0 ízlés szerint
fűszersó 2 ek
napraforgó olaj 4 ek
trappista sajt 10 dkg