r
Nosalty Logó

Rakott krumpli franciásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Rakott krumpli franciásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    359.2 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9493.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    5238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2866 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 4619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A burgonyákat megpucoljuk, és sós vízben félpuhára főzzük, majd vékony karikákra vágjuk.
  2. Közben a tojásokat sós vízben 3-4 percig főzzük, majd tűzről levéve további 5-6 percig állni hagyjuk a forró vízben. Utána hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk, felkarikázzuk.
  3. Elkezdjük a rétegezést: Egy réteg burgonya, majd a tojásszeletek és a kolbászkarikák jönnek. Meglocsoljuk tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd még egy burgonya-tojás-kolbász réteggel folytatjuk.
  4. A tetejét egy utolsó réteg burgonyával zárjuk, és a tejszín másik felével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés reszelt szerecsendióval megszórjuk.
  5. Befedjük a reszelt sajttal, majd 200 fokon 20-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 55324
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli újraértelmezve - ha unod a klasszikusat, ezt mindenképp ki kell próbálnod.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek