Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli franciásan

Rakott krumpli franciásan
Rakott krumpli franciásan
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott krumpli újraértelmezve - ha unod a klasszikusat, ezt mindenképp ki kell próbálnod.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A burgonyákat megpucoljuk, és sós vízben félpuhára főzzük, majd vékony karikákra vágjuk.
  2. Közben a tojásokat sós vízben 3-4 percig főzzük, majd tűzről levéve további 5-6 percig állni hagyjuk a forró vízben. Utána hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk, felkarikázzuk.
  3. Elkezdjük a rétegezést: Egy réteg burgonya, majd a tojásszeletek és a kolbászkarikák jönnek. Meglocsoljuk tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd még egy burgonya-tojás-kolbász réteggel folytatjuk.
  4. A tetejét egy utolsó réteg burgonyával zárjuk, és a tejszín másik felével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés reszelt szerecsendióval megszórjuk.
  5. Befedjük a reszelt sajttal, majd 200 fokon 20-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 656
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

francia krumplirakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1154
burgonya 1 kg
tojás 10 db
parasztkolbász 20 dkg
habtejszín 6 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
vaj 20 g
zsemlemorzsa 50 g