r
Nosalty Logó

Rakott krumpli franciásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Rakott krumpli franciásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1154 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4619 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1154 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    359.2 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9493.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    5238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2866 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 4619 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A burgonyákat megpucoljuk, és sós vízben félpuhára főzzük, majd vékony karikákra vágjuk.
  2. Közben a tojásokat sós vízben 3-4 percig főzzük, majd tűzről levéve további 5-6 percig állni hagyjuk a forró vízben. Utána hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk, felkarikázzuk.
  3. Elkezdjük a rétegezést: Egy réteg burgonya, majd a tojásszeletek és a kolbászkarikák jönnek. Meglocsoljuk tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd még egy burgonya-tojás-kolbász réteggel folytatjuk.
  4. A tetejét egy utolsó réteg burgonyával zárjuk, és a tejszín másik felével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés reszelt szerecsendióval megszórjuk.
  5. Befedjük a reszelt sajttal, majd 200 fokon 20-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 45038
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott krumpli újraértelmezve - ha unod a klasszikusat, ezt mindenképp ki kell próbálnod.

Hozzászólások

bildóka

És ha nem a sparba vesszük, akkor nem lesz jó?

janosmorvai69

Só?

LePere

Ez jol hangzik, de mi benne a francia ??? A franciàk ezt nem ismerik, itt nincs trapista sajt, se parasztkolbàsz. Parasztkolbàsz helyett van Chorizo, azzal finom; Trapista helyett igazi ementàli (nem a magyar gumi) ha màr tényleg sajtot akarsz rà tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?