Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli babáknak és mamáknak

Rakott krumpli babáknak és mamáknak
Rakott krumpli babáknak és mamáknak
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az az étel, amiből képtelen vagyok kis mennyiséget készíteni... A kolbászt ne adjuk a babának, tojásból is lehetőleg csak a sárgáját 9 hónapos kortól. Az enyém még tojást sem kap.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Lehet beletenni vöröshagyma-karikákat is, én a baba miatt most kihagytam, elég ha csak a kolbászzsír folyik végig az arcán. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastól feltesszük főni sós vízben.
  2. Megfőzzük a tojásokat is (sós vízben).
  3. Miután megfőttek és hűltek egy kicsit, megpucoljuk mindkét hozzávalót.
  4. Egy jénaiba vagy tepsibe, amit kikentünk olajjal, rétegezzük a felszeletelt krumplit, tojást, kolbászt.
  5. Minden réteget sózzunk meg, a baba részéből a borsot hagyjuk ki.
  6. Legalább egy köztes réteget kenjünk meg tejföllel, s a tetejére is az kerüljön legvégül.
  7. Tegyük a sütőbe, addig süssük, míg szép piros lesz a teteje.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolacska

Mióta szakács: 2012.05.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

rakott krumpli, krumpli tejföllel és kolbásszal, rakott krumpli tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

620
burgonya 2 kg
kolbász 10 dkg
tojás 8 db
tejföl 450 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint