Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell fokhagymás prézliben

Rakott csirkemell fokhagymás prézliben
Rakott csirkemell fokhagymás prézliben
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma találtam ki ezt a receptet, nagyon finomra sikerült!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és feltesszük egészben sós vízben főni. Addig főzzük, amíg a villát kicsit nehezen, de bele tudjuk szúrni.
  2. Közben a húst vékony (de nem papírvékony) szeletekre szeljük. Tartósítószermentes ételízesítővel megfűszerezzük a csirkemellfilék mindkét oldalát, és addig hagyjuk állni, amíg meg nem fő a krumpli.
  3. Ezt követően egy kétliteres jénai aljára fokhagymás zsemlemorzsát szórunk, majd rászeleteljük a főtt burgonyát, utána jön a csirkemellfilé, majd a reszelt sajt és pár kanál tejföl. Ennek a tetejére pár kis kocka vajat rakunk, hogy a hús sütés közben ne száradjon ki. Majd ugyanezen hozzávalókkal következik a második réteg. A tetejét meglocsoljuk kevés főzőtejszínnel, és 220 Celsius fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x40x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 250
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gulbulbogar

Mióta szakács: 2015.01.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyával rakott csirkemell, tepsis krumplis hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

346
burgonya 60 dkg
csirkemell filé 1 db
főzőtejszín 10 ml
tejföl 1 dl
trappista sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg
ételízesítő 3 kávéskanál
vaj 2 dkg