Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldség Gibu konyhájából

Rakott zöldség Gibu konyhájából
Rakott zöldség Gibu konyhájából
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig úgy voltam a kelbimbóval, mint az Elhagyott játékok macija. Aztán egyszer darált pulykahúst hozott haza a párom, hogy csináljam meg vacsorára neki. Kicsit fel akartam dobni, így rakottasan készítettem el. Az eredmény meglepően finom lett, azóta ízlik, ha nem is a kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel forrni 2 lábas sós vagy ételízesítős vizet. Az egyikbe tegyük bele a brokkolit és a kelbimbót, a másikba pedig a rizst.
  2. Mialatt a zöldségek és a rizs fő, szeleteljük fel a hagymát, és olajban dinszteljük meg. Mikor üvegessé válik, tegyük rá a darált húst, sózzuk-borsozzuk. Fehéredésig pirítsuk, ízlés szerint további fűszereket is adhatunk hozzá.
  3. A kelbimbót és a brokkolit néhány perc múlva szűrjük le, nehogy szétfőjön. A rizst se főzzük túl, így azt is "al dente", kicsit keményebbre készítsük, mint a kész rizst.
  4. Eközben a tejfölt, a tejszínt és a túrót keverjük össze, sózzuk-borsozzuk meg, majd üssük bele a tojást, s kavarjuk össze.
  5. Vegyük le a tűzről a darált húst, keverjük hozzá a rizst és a kikavart tejfölös szósz felét.
  6. Egy közepesen nagy tepsibe öntsünk 1-2 evőkanál olajat, vagy esetleg vékonyan zsírozzuk ki. Az aljára tegyük a zöldségek felét, öntsünk rá a húsos keverékből, majd ismét zöldség és hús.
  7. A tetejére öntsük a tejfölös keverék másik felét, és reszeljünk rá sajtot.
  8. A 180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd 25-30 perc alatt, illetve a sajt pirulásáig süssük készre.
  9. Savanyúsággal tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 132
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gibu

Mióta szakács: 2013.05.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Mindent bele rakott, rakott kelbimbó, rakott brokkoli, rizses hússal rakott zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1237
darált sertéshús 1 kg
rizs 1.5 bögre
tejföl 500 g
tehéntúró 200 g
főzőtejszín 100 ml
tojás 1 db
kelbimbó 450 g
brokkoli 300 g
sajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint