Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós lepény mirabellától

Rákóczi túrós lepény mirabellától
Rákóczi túrós lepény mirabellától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom omlós-linzeres tésztából készül, amit felhasználhatunk almás lepényhez vagy linzerkoszorúhoz is. Ez egy kisebb adag, kb 4 főre.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztáját: a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, citroméjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a sütemény tetejéhez a tojáshabhoz). Gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy kevés időre.
  2. Elkészítjük a túrótölteléket: az áttört túróhoz hozzáadjuk a mazsolát, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét itt is félretesszük), és a zsemlemorzsát, összekeverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, de arra ügyeljünk, hogy ne piruljon meg.
  4. A tésztalapot kivesszük, picit kihűtjük, majd ráhelyezzük a túrótölteléket és visszatesszük sütni, ha a túróréteg megszilárdult, az egészet kiemeljük a sütőből.
  5. 2 tojásfehérjénk maradt, azt kb 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, süteményünk tetejére halmozzuk csíkokban vagy egyben, kinek hogy tetszik (én egybe raktam rá).
  6. Majd visszatéve sütőbe megszárítjuk a habot.
  7. Majd kihűtve a barackízt, habzsák segítségével párhuzamos csíkokban ráfecskendezzük.


 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 304
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

mirabella7

Mióta szakács: 2012.05.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rákóczi túrós, túrós lepény, tojáshabos túrós lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsnyak
rozsnyak Sun, 2015-02-08 21:22

Kipróbáltam...nagyon finom lett..csak s.baracklekvár híján eperlekvárral pótoltam..köszi a receptet..

821
finomliszt 20 dkg
margarin 12 dkg
porcukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
mazsola 2 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 ek
tojásfehérje 2 db
cukor 6 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek