r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós lepény mirabellától

NS
Rákóczi túrós lepény mirabellától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

821
Kalória
19.5g
Fehérje
114.3g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
83.6g
Víz
108.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
70.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztáját: a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, citroméjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a sütemény tetejéhez a tojáshabhoz). Gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy kevés időre.
  2. Elkészítjük a túrótölteléket: az áttört túróhoz hozzáadjuk a mazsolát, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét itt is félretesszük), és a zsemlemorzsát, összekeverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, de arra ügyeljünk, hogy nepiruljon meg.
  4. A tésztalapot kivesszük, picit kihűtjük, majd ráhelyezzük a túrótölteléket és visszatesszük sütni, ha a túróréteg megszilárdult, az egészet kiemeljük a sütőből.
  5. 2 tojásfehérjénk maradt, azt kb 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, süteményünk tetejére halmozzuk csíkokban vagy egyben, kinek hogy tetszik (én egybe raktam rá).
  6. Majd visszatéve sütőbe megszárítjuk a habot.
  7. Majd kihűtve a barackízt, habzsák segítségével párhuzamos csíkokban ráfecskendezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom omlós-linzeres tésztából készül, amit felhasználhatunk almás lepényhez vagy linzerkoszorúhoz is. Ez egy kisebb adag, kb 4 főre.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek