r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós lepény mirabellától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós lepény mirabellától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 821 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 3284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 325 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 821 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 3284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztáját: a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, citroméjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a sütemény tetejéhez a tojáshabhoz). Gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy kevés időre.
  2. Elkészítjük a túrótölteléket: az áttört túróhoz hozzáadjuk a mazsolát, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét itt is félretesszük), és a zsemlemorzsát, összekeverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, de arra ügyeljünk, hogy nepiruljon meg.
  4. A tésztalapot kivesszük, picit kihűtjük, majd ráhelyezzük a túrótölteléket és visszatesszük sütni, ha a túróréteg megszilárdult, az egészet kiemeljük a sütőből.
  5. 2 tojásfehérjénk maradt, azt kb 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, süteményünk tetejére halmozzuk csíkokban vagy egyben, kinek hogy tetszik (én egybe raktam rá).
  6. Majd visszatéve sütőbe megszárítjuk a habot.
  7. Majd kihűtve a barackízt, habzsák segítségével párhuzamos csíkokban ráfecskendezzük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5546
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom omlós-linzeres tésztából készül, amit felhasználhatunk almás lepényhez vagy linzerkoszorúhoz is. Ez egy kisebb adag, kb 4 főre.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek