Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi-túrós kosárka

Rákóczi-túrós kosárka
Rákóczi-túrós kosárka
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, összejövetelekre is tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék és díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fóliába tekerve, hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
  2. A hűtőből kivéve, vékonyra nyújtjuk, egy pohárral vagy kiszúróval karikákat szaggatunk, kosárformákba simítjuk.

Töltelék és díszítés

  1. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a búzadarát és a vanília kivonatot.
  2. Simára keverjük, majd a kosarakba kanalazzuk.
  3. 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük, és rákenjük a lekvárt.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük, egy kanállal vagy habzsák segítségével a tetejére tesszük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, míg a hab színt nem kap.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 758
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

rritta83

Mióta szakács: 2016.06.03.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós kosárka, édes kosárka rákóczi túrós módra, túrós kosár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

889
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 kk
1 csipet
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 3 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál