Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós Katrin konyhájából

Rákóczi túrós Katrin konyhájából
Rákóczi túrós Katrin konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagy kedvencünk...

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

ajánlat

Nyáron, nagy melegben nem ajánlom ezt a fincsi sütikét elkészíteni, mert nagyon bemelegíti a konyhát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk, s egy kisebb, kb. 30x35 cm-es kikent tepsibe belerakjuk, s közepes fokozaton kb. 20 percig sütjük. Utána kivesszük a sütőből, s kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a túrótölteléket: Fél kg túrót 3 lapos evőkanál búzadarával, kb. 5 dkg cukorral, 2 tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, 1 vaníliás cukorral (és lehet mazsolát is tenni bele tetszés szerint, én azt most nem tettem bele) összekeverünk, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Utána elkészítjük a tojáshabot: 30 dkg cukor és 5 tojásfehérje kell hozzá. Először 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak hogy ellepje) jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön. Néha megkeverjük.
  4. Az 5 tojásfehérjével a maradék 10 dkg cukrot felverjük (pici sót is teszünk bele). Ha felvertük, akkor apródonként hozzákeverjük a még forró cukorszirupot. Kemény habbá kell verni ezeket.
  5. Ha ez készen van, akkor a tésztára rákenünk baracklekvárt, s arra pedig a túrókrémet. A túrókrémre pedig jön ez a kemény tojásfehérje-hab. Majd visszarakjuk a sütőbe, - gáz sütő 1-es fokozatán, kb. 15-20 percre, hogy picit a tojásfehérje sárguljon-barnuljon. Nem kell átsülnie, csak szárítani kell a tojásfehérjét.
  6. Majd kivesszük a sütőből, s megvárjuk, míg kihűl, majd szeletelhető, de szerintem inkább másnap jobban lehet szeletelni, jobban megkeményedik a tojásfehérje. Jó étvágyat hozzá!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 433
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos túrós, tojáshabos túrós sütemény, Rákóczi túrós házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
sárgabaracklekvár 5 ek
tehéntúró 50 dkg
búzadara 3 csapott ek
porcukor 5 dkg
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 30 dkg
tojásfehérje 5 db
víz 1 dl