r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Katrin konyhájából

Katrin
Rákóczi túrós Katrin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

584
Kalória
15.4g
Fehérje
79.9g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
78.9g
Víz
151.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
52.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8800.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.2 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    789.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk, s egy kisebb, kb. 30x35 cm-es kikent tepsibe belerakjuk, s közepes fokozaton kb. 20 percig sütjük. Utána kivesszük a sütőből, s kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a túrótölteléket: Fél kg túrót 3 lapos evőkanál búzadarával, kb. 5 dkg cukorral, 2 tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, 1 vaníliás cukorral (és lehet mazsolát is tenni bele tetszés szerint, én azt most nem tettem bele) összekeverünk, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Utána elkészítjük a tojáshabot: 30 dkg cukor és 5 tojásfehérje kell hozzá. Először 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak hogy ellepje) jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön. Néha megkeverjük.
  4. Az 5 tojásfehérjével a maradék 10 dkg cukrot felverjük (pici sót is teszünk bele). Ha felvertük, akkor apródonként hozzákeverjük a még forró cukorszirupot. Kemény habbá kell verni ezeket.
  5. Ha ez készen van, akkor a tésztára rákenünk baracklekvárt, s arra pedig a túrókrémet. A túrókrémre pedig jön ez a kemény tojásfehérje-hab. Majd visszarakjuk a sütőbe, - gáz sütő 1-es fokozatán, kb. 15-20 percre, hogy picit a tojásfehérje sárguljon-barnuljon. Nem kell átsülnie, csak szárítani kell a tojásfehérjét.
  6. Majd kivesszük a sütőből, s megvárjuk, míg kihűl, majd szeletelhető, de szerintem inkább másnap jobban lehet szeletelni, jobban megkeményedik a tojásfehérje. Jó étvágyat hozzá!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

Egyik nagy kedvencünk...

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem lazac, nem dió: 8 alapanyag, amiből sokat egyél, mert...

Gyakran halljuk, hogy együnk sok ómega-3 zsírsavat, de sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy teszem azt lazaccal lakjunk jól heti rendszerességgel, vagy szimplán nem kedveljük az ízét. Lássuk, miben van még sok-sok ómega-3 a drága lazacon vagy akár a dión kívül!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...