r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós j'offre stílusban

NS
Rákóczi túrós j'offre stílusban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

682
Kalória
19g
Fehérje
89.6g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
98.7g
Víz
163.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
54g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Összesen 5462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6001.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    789.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 5462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, szódabikarbónát és sót keverjük össze, majd ezt a lisztkeveréket morzsoljuk össze a vajjal.
  2. Az előző keverékhez tegyük hozzá a többi alapanyagot (tojások sárgája, porcukor, tejföl), és gyúrjunk belőle tésztát. Előfordulhat, hogy kicsit több lisztre lesz szükség.
  3. A tésztánkat tegyük a hűtőbe pihenni egy fél órára.
  4. A pihentetés után nyújtsuk tepsi alakúra, fél cm vastagságúra a tésztát, és süssük félkészre 180 fokon.
  5. Amíg a tésztánk elősül, elkészíthetjük a tölteléket. A túrót, a porcukrot, a búzadarát, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egy citrom reszelt héját keverjük össze jól.
  6. A sütőből kivett elősült tésztára simítsuk rá egyenletesen a tölteléket, majd erre kenjük rá a baracklekvárt egy vékony (vagy akár vastagabb) rétegben. Ezután mehet vissza a sütőbe, hogy teljesen megsüljön. 180 fokon süssük tovább, és folyamatosan ellenőrizzük a tészta szélén, hogy ne süljön túl a süti.
  7. Sütés után hagyjuk kicsit hűlni. Ezalatt készítsük el a meringue-et. Ahhoz, hogy megfelelő állagúra sikerüljön a meringue, érdemes hideg, citrommal kikent fémtálban habbá verni a tojások fehérjét. Miután elég kemény lett a hab, apránként (én általában teáskanalanként) adjuk hozzá az átszitált porcukrot.
  8. A már hidegebb sütiből ekkor érdemes kivágni a kis köröket. Ez bármekkora átmérőjű lehet (az enyém 10 cm).
  9. A meringue-et ezután tesszük rá: habzsákkal apró habcsókokat nyomunk rájuk. Én sütőben szeretem megpirítani a habcsókot, ezért pár percre visszateszem, hogy aranybarna színt kapjanak. A meringue kívül ropogós, belül pedig puha lesz tőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretek kísérletezni azzal, hogy hagyományos "tepsis" sütiket új formában tálalok. Ez a Rákóczi túrós karácsonykor született, amikor is valami elegánsabb, kifinomultabb csodát szerettem volna az asztalra tenni. A végeredmény a képen látható. :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek