Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós j'offre stílusban

Rákóczi túrós j'offre stílusban
Rákóczi túrós j'offre stílusban
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni azzal, hogy hagyományos "tepsis" sütiket új formában tálalok. Ez a Rákóczi túrós karácsonykor született, amikor is valami elegánsabb, kifinomultabb csodát szerettem volna az asztalra tenni. A végeredmény a képen látható. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, szódabikarbónát és sót keverjük össze, majd ezt a lisztkeveréket morzsoljuk össze a vajjal.
  2. Az előző keverékhez tegyük hozzá a többi alapanyagot (tojások sárgája, porcukor, tejföl), és gyúrjunk belőle tésztát. Előfordulhat, hogy kicsit több lisztre lesz szükség.
  3. A tésztánkat tegyük a hűtőbe pihenni egy fél órára.
  4. A pihentetés után nyújtsuk tepsi alakúra, fél cm vastagságúra a tésztát, és süssük félkészre 180 fokon.
  5. Amíg a tésztánk elősül, elkészíthetjük a tölteléket. A túrót, a porcukrot, a búzadarát, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egy citrom reszelt héját keverjük össze jól.
  6. A sütőből kivett elősült tésztára simítsuk rá egyenletesen a tölteléket, majd erre kenjük rá a baracklekvárt egy vékony (vagy akár vastagabb) rétegben. Ezután mehet vissza a sütőbe, hogy teljesen megsüljön. 180 fokon süssük tovább, és folyamatosan ellenőrizzük a tészta szélén, hogy ne süljön túl a süti.
  7. Sütés után hagyjuk kicsit hűlni. Ezalatt készítsük el a meringue-et. Ahhoz, hogy megfelelő állagúra sikerüljön a meringue, érdemes hideg, citrommal kikent fémtálban habbá verni a tojások fehérjét. Miután elég kemény lett a hab, apránként (én általában teáskanalanként) adjuk hozzá az átszitált porcukrot.
  8. A már hidegebb sütiből ekkor érdemes kivágni a kis köröket. Ez bármekkora átmérőjű lehet (az enyém 10 cm).
  9. A meringue-et ezután tesszük rá: habzsákkal apró habcsókokat nyomunk rájuk. Én sütőben szeretem megpirítani a habcsókot, ezért pár percre visszateszem, hogy aranybarna színt kapjanak. A meringue kívül ropogós, belül pedig puha lesz tőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

j'offre

Mióta szakács: 2018.07.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habcsókos túrós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
finomliszt 30 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 10 dkg
tejföl 1 dl
tehéntúró 50 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
búzadara 3 evőkanál
tejföl 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
porcukor 15 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek