Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragout fin

Ragout fin
Ragout fin
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki járt korábban az NDK-ban, biztosan találkozott vele, egyik kedvenc előétel volt náluk. De lehetett rendelni cukrászdában is a délutáni tea mellé.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Egy pohár fehérbor vagy rozé biztos, hogy jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet az alaplében nagyon kis lángon puhára főzzük. Kivesszük, hagyjuk kicsit meghűlni, és szép szabályos kis kockákra vágjuk. Az alaplevet félretesszük további felhasználásig.
  2. A gombát megtisztítjuk, kicsire daraboljuk, és egy kevés margarinon megpároljuk. Egyszerűbb, ha gombakonzervet használunk, ezt csak le kell szűrni, és már kész is.
  3. A margarint megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kevergetve beleöntünk kb. 2-3 dl alaplevet, 5 percig csendesen főzzük. Tulajdonképpen besamelmártást készítünk.
  4. Belekeverjük a húskockákat és a gombát. Citromlével, fehérborral, sóval, borssal ízesítjük.
  5. Kis porcelán formákba töltjük (nekem ez a mennyiség 5 adag lett). Megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  6. Pirítós kenyérrel tálaljuk. Én rozskenyeret szoktam hozzá pirítani. Ha valaki kívánja, worcestershire-szósszal és/vagy citromlével még a végén tovább lehet ízesíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

csőben sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

158
csirkemell filé 1 db
csirke alaplé 1 l
csiperkegomba 15 dkg
margarin 3 ek
rétesliszt 2 csapott ek
citromlé 1 ek
fehérbor 3 ek
sajt 3 dkg
worcestershire-szósz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint