Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello torta Lizinka konyhájából

Raffaello torta Lizinka konyhájából
Raffaello torta Lizinka konyhájából
77 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 42 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem szülinapjára sütöttem, mert ez a kedvenc tortája.

hozzávalók / 6 adag

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. Szétválasztás után a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor harmadával (robotgép legmagasabb fokozat). A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  2. A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás krémbe. Majd laza mozdulatokkal belekeverjük a liszttel elvegyített kókuszreszeléket.
  3. Ezután sütőpapíron 6 db 22 cm átmérőjű piskóta korongot sütünk (egy lap sütési ideje kb. 7 perc). Én ezt úgy oldom meg, hogy egy dobozból nyert 4 mm vastag kartont a tepsi méretére vágtam, majd a tortaforma alját körülrajzoltam, és éles késsel kivágtam. Ebbe a körbe gyors mozdulatokkal bele lehet simítani a piskótamasszát, és így nem áll sokáig a tálban. Két tepsivel váltva szoktam sütni!
  4. A piskóta korongokat sütés után enyhén belisztezzük, és sütőpapírral elválasztva egymásra tesszük, hogy ne száradjanak ki.

mogyorós krémhez

  1. A tejszínt keményre verjük, majd a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a nutellát.
  2. Ezzel a krémmel megtöltjük a kókuszos lapokat. Ekkor még nem fogunk igazán magas tortát kapni!

kókuszkrémhez

  1. A pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. Állandó keverés mellet kihűtjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kókuszos vaníliás krémet.
  2. Ezzel vastagon bevonjuk a tortát. A torta ekkor nyeri el a megfelelő magasságát! Egy adag krémet félreteszünk a díszítéshez.

díszítéshez

  1. Egy tábla tortabevonó felét gőz felett felolvasztjuk, majd meghempergetjük benne a pörkölt és tisztított mogyorót. Egy tálra rakosgatjuk.
  2. A félretett krémet csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk a torta szélére, melyre egy-egy szem csokival bevont mogyorót teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos torta, mogyorókrémes raffaello torta, tejszínes kókusztorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
tojás 6 db
finomliszt 5 dkg
cukor 12 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
növényi tejszín 2.5 dl
nutella 10 dkg
növényi tejszín 2.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
kókuszreszelék 6 dkg
tej 4 dl
törökmogyoró 5 dkg
tortabevonó 45 g