r
Nosalty Logó

Puszedli karamellás-almás töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Puszedli karamellás-almás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4790.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    979 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 5411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Egy edénybe a cukrot, vaníliás cukrot karamellizáljuk, majd, ha már folyós, hozzáadjuk a lereszelt almát és a reszelt fahéjat, összefőzzük. Hagyjuk elpárologni a levét, ez kb 5-8perc.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, cukrot, tejet, tojást, olajat, kakaót, és a sütőport. Ezt jól összekeverjük kézi mixerrel.
  3. A tepsit kiolajozzuk, kilisztezzük és a tészta felét beleöntjük. Majd rátesszük a karamellás almát, elegyengetjük, majd erre ráöntjük a többi tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük, de ez sütőtől függ.
  5. A kisült sütit hidegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1795
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puszedli karamellás-almás töltelékkel
Smaragd konyha 149 recept

Ez a puszedli puha és omlós. Az ízek és az illatok ínycsiklandozóak.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!