r
Nosalty Logó

Püspökkenyér Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Püspökkenyér Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3664 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 358 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6073.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 3664 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 358 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a margarinnal, cukorral habosra keverjük a robotgép táljában.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a mandulát megőröljük, és úgy keverjük hozzá. Így járunk el a citromhéjjal, narancshéjjal és a mazsolával, amit előtte megmosunk. Mindent a lisztbe keverünk.
  3. A tojásfehérjét pici sóval habosra keverjük, és teszünk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot is. Ezután a tojáshabhoz fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás krémet, felváltva a lisztes keverékkel. Készítünk cukrász nyelven egy hideg, nehéz felvertet. Akkor jó, ha szép krémes az állaga.
  4. Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk, majd 3/4 részig öntjük a masszával. Elkenjük egyenletesen, és előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük, alsó-felső sütéssel elektromos sütőben.
  5. Ha kihűlt, bevonjuk 10 dkg ét tortabevonó masszával, amit gőz felé teszünk, és elkeverünk benne 3 ek olajat. Koktélcseresznyével kirakjuk, és behűtjük addig, amíg megdermed. Ezután száraz, hűvös helyre tesszük fogyasztásig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5010
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Püspökkenyér Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Minden karácsonykor megsütök valamilyen gyümölcsös kenyeret, ez a tavalyi püspök nagyon ízletes volt és mutatós.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek