r
Nosalty Logó

Pulyka Stroganoff módra

NS
Pulyka Stroganoff módra
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

593
Kalória
41.3g
Fehérje
28.1g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
310.2g
Víz
131.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2473.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    930.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. Felcsíkozzuk a pulykamellet.
  2. Felszeljük a hagymát: először félbevágjuk, majd ezt vágjuk vékony szeletekre (félkör alakúra, nem kockázva!).
  3. Az uborkát julienre szeleteljük. (Hosszanti irányba srégen, majd ezt csíkokra.)
  4. Kevés olajon a hagymát kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
  5. Ezt követően a húst sütjük (hogy kifehéredjen), mikor már majdnem fehér, rárakjuk a gombát, az előkészített hagymát és az uborkát.
  6. Összekeverjük, és ráöntjük a tejszínt (ez helyettesíthető tejföllel is). Nagyláng pár másodpercig, majd rárakjuk a fedőt.
  7. Tálalás előtt hagyjuk még egy kicsit fedő alatt puhulni, összeérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nálunk nagy kedvenc. Fanyar íze igazi különlegesség. Marhahúsból is ajánlom elkészíteni. Emellett könnyű elkészíteni, arra figyeljünk, hogy mindent gyorsan kell csinálni közben, szóval készítsünk mindent kézközelbe.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...