Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha mézeskalács narancshéjjal

Puha mézeskalács narancshéjjal
Puha mézeskalács narancshéjjal
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan mézeskalács receptet kerestem, amely sütés után rögtön puha.

Ez a recept tökéletes, oda kell figyelnünk a sütésre, 6 percnél tovább ne süssük.

Mindenkinek ajánlom, aki nem akar napokat várni arra, hogy finom és puha mézeskalácsot ehessen.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet a narancs reszelt héjával összemelegítjük, hozzáadjuk a margarint, és amint felolvadt, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket, valamint a sót.
  3. A tésztát összegyúrjuk, lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg, ennek ilyennek kell lennie. Ha tésztánkat jól kidolgoztuk, akkor egy éjszakára folpack-ba csomagolva pihentetjük.
  4. Másnap a tésztánkat vegyük ki a hűtőből, felezzük el, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Enyhén lisztezett asztalon ½ cm vastagra  nyújtsuk ki, és különböző formákkal szaggassuk ki. (Ha a tésztánk repedezne, akkor várjunk vele egy pár percet, és lassan nyújtsuk tovább.)
  5. Egy papíros lemezre rakjuk őket, nem túl szorosan egymás mellet, hiszen sülés közben megdagadnak. Előmelegített sütőben sütjük. Nem szabad magára hagyni, gyorsan megsül!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 410
elküldve: 26
receptkönyvben: 213
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

András

Mióta szakács: 2011.12.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézeskalács, rögtön puha mézeskalács, mézes-fűszeres karácsonyi keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bastya1
András / bastya1 Fri, 2012-06-08 21:00

Nagyon szívesen töltöttem fel ezt a receptet és örülök hogy ízlett, sokáig eláll, puha és még finom is. :)

jucus10
jucus10 Wed, 2012-03-07 14:34

Kedves András! A LEGJOBB MÉZESKALÁCS RECEPT!!!! Karácsonykor csináltam először( tuti finom lett), de most megint csinálnom kell.:) mert követeli a család:)). Köszönöm!!

991
finomliszt 100 dkg
margarin 30 dkg
cukor 30 dkg
méz 25 dkg
tojás 3 db
narancshéj 1 narancsból nyert
mézeskalács fűszerkeverék 27 g
szódabikarbóna 1 ek
1 csipet