Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács Vivuctól

Mézeskalács Vivuctól
Mézeskalács Vivuctól
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még általános iskolában lestem el a háztartásra technika tanárom repertoárjából, és azóta is minden karácsonyra elkészítem. Mindig nagy örömmel :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük egy nagy táblán a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a két tojást, és a kis kockákra vágott rámát.
  2. Jól összedolgozzuk, majd mikor már összeállt egy "buciba"folpackba bugyoláljuk, és egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben (akár egy hétig is eláll a tészta).
  3. Másnap kivesszük a hűtőből, hagyjuk picit szobahőmérsékletűre melegedni. Azután fél ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, mert megdagad. 200 fokon 5-6 percig aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes keksz, mézes figurák, mézes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
finomliszt 100 dkg
porcukor 35 dkg
tojás 2 db
rama 12 g
fahéj 2 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 4 teáskanál
méz 40 dkg
szódabikarbóna 4 teáskanál