Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-tejszínes krémes 2.

Pudingos-tejszínes krémes 2.
Pudingos-tejszínes krémes 2.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megvallom, hogy ez egy remake-je az oldalon már szereplő "Pudingos-tejszínes-krémes"-nek, az  inspirált az elkészítésben. Ötvöztem az alapgondolatot a kedvenc vaníliakrémemmel. Remélem sokan kipróbáljátok! Szinte azonnal fogyasztható, a tészta már a sütés után is puha és omlós, nem feltétlenül kell vele várni másnapig. (Persze másnap sokkal puhább!)

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

ajánlat

Tetejére nagyon finom az átlagosnál vastagabb porcukor-réteg és egy leheletnyi kakaópor.
A süti nem az a "túl édes" fajta, aki édesebben szereti, használjon több cukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként főzzük meg a krémalapot: 8 dl tejet forraljuk fel a 3 ek cukorral, közben a maradék 2 dl tejjel keverjük ki egy tálban a 3 csomag pudingport és a 2 evőkanál lisztet.
  2. Amikor a tej felforrt, és a cukor elolvadt, öntsük bele a keveréket, és folyamatos keverés mellett főzzünk belőle kemény pudingot. Tegyük ki hideg helyre hűlni.
  3. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a porcukrot; a szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el velük. Közepébe csináljunk kezünkkel krátert, és üssük bele a 2 tojást, majd csorgassuk bele a mézet. Körkörös mozdulatokkal elegyítsük a tojást a többi résztvevővel.
  4. Amikor a tészta összeállt, lisztezett felületre borítsuk ki, picit gyúrjuk össze, osszuk 2 egyforma bucira, és tegyük fél órára hűtőbe pihenni.
  5. Fél óra elteltével lisztezett felületen nyújtsuk tepsi nagyságúra. Kenjük meg a tepsi hátlapját egy kevés zsíradékkal fektessük rá a tésztát, széleiről a fölösleget vágjuk le, hogy formás legyen, és tegyük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt szépen megpirul.
  6. Vegyük ki, és csúsztassuk deszkára. Tegyünk a tetejére egy lap zsírpapírt, vagy sütőpapír is megfelel.
  7. Járjunk el a 2. lappal ugyanígy.
  8. Ha minden jól ment, amíg a tésztával ügyködtünk, kihűlt a krémalapunk. Szobahőmérsékletű margarint és a porcukrot robotgéppel keverjük habosra, és szép lassan adagoljuk hozzá a kihűlt krémalapot. Gyönyörű, selymes, sárga krémet kapunk.
  9. Verjük kemény habbá a Hulala-t. (Nem kell bele habfixáló!)
  10. Egyenletesen oszlassuk el a krémet az alsó lapon, kenjük rá a tejszínhabot, és zárjuk le a felső lappal. (Ha jól dolgoztunk, a krém nagyjából olyan magas mint a tejszín-réteg.)
  11. Ízlés szerint díszítsük!

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28x39 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 377
elküldve: 1
receptkönyvben: 624
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

mandie

Mióta szakács: 2010.09.25.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

vaníliás krémes, pudingos krémes extra vaníliával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mandie
mandie / mandie Tue, 2010-11-16 12:04

Én még melegen töltöttem meg lehet, hogy azért volt már azonnal puha. Persze, mint írtam, másnap sokkal puhább. :)

csili33
csili33 Sun, 2010-11-14 21:21

A tészta ténleg kemény lett,és kicsi a krémhez képest.De finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 21:05

szia.megszeretném kérdezni hogy csináltad a kakaos sziveket a tetejére?

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-11-12 20:22

Szerintem Zsuzsi azért kérdezi, mert a Hulala tulajdonképpen nem tejszín. Csak annak hívják. :-)

1009
porcukor 10 dkg
tojás 2 db
margarin 10 dkg
méz 1 ek
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 2 kk
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukor 3 ek
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
növényi tejszín 5 dl