Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült madártej 2.

Sült madártej 2.
Sült madártej 2.
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű süti, és nem lehet elrontani sem.
Személy szerint sütőpapírt szoktam a tepsi aljára tenni, de csak akkor szabad a sütiről eltávolítani, mikor már teljesen kihűlt. A tepsiben kell hűlni hagyni. Felforgatva könnyen lehúzható a sütõpapír.
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat.
  3. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert tojásfehérjét.
  4. Kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.
  5. Felvert tejszínhabbal díszítjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x24x5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 59 690
elküldve: 11
receptkönyvben: 1 080
elkészítve: 24/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőben sült krémes

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsonyec
zsonyec Sat, 2012-05-26 16:03

szia
most van éppen a sütőben. lisztezett tepsibe raktam be. utána hogyan szedjem ki belőle???

nyevi70
nyevi70 Sun, 2011-04-24 17:36

Köszi a választ, délelőtt meg is csináltam, most teszteltük, nagyon fini lett. Köszönet a receptért.

ednutka
Tünde / ednutka Sun, 2011-04-24 13:40

Igen így könnyebb elkeverni! Bocsi a késésért! Remélem jó lett!
Kellemes Húsvétot mindenkinek!

nyevi70
nyevi70 Fri, 2011-04-22 19:35

Szia Ednutka! Holnap szeretném elkészíteni a sütit, légy szíves írd meg, hogy a margarint teljesen fel kell-e olvasztani, folyósra.

pbeba
pbeba Tue, 2011-03-22 18:24

Köszönöm, sikerült! Nagyon finom, köszönöm a receptet!

ednutka
Tünde / ednutka Tue, 2011-03-22 14:20

Igen. Sütés közben a rétegek különválnak maguktól. Miután megsült hagyd kihülni, csak aztán szeleteld! Jó étvágyat hozzá!

pbeba
pbeba Tue, 2011-03-22 12:37

Most tettem a sütőbe. Nagyon folyós. Ilyennek kell lennie sütés előtt?

pbeba
pbeba Tue, 2011-03-22 12:36

Most tettem a sütőbe. Nagyon folyós. Ilyennek kell lennie sütés előtt?

pbeba
pbeba Tue, 2011-03-22 12:34

Most tettem a sütőbe. Nagyon folyós. Ilyennek kell lennie sütés előtt?

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2010-09-15 19:59

A világ legegyszerűbb, legkönnyebben elkészithető süteménye. Eddig féltem neki állni, de megérte, isteni lett. Most irogathatom a receptet mindenkinek. :)
Nagyon köszönöm!!!

Ritkamadár
Ritkamadár Tue, 2010-08-24 16:35

Nagyon finom lett, és még szép is! :-) Köszönjük a receptet, örült a család.

bevuk
bevuk / bevuk Mon, 2010-06-14 11:58

Kétkedve bár, de megcsináltam a hétvégén! Hát valami fenomenális, hogy mennyire egyszerű és mégis nagyon finom! Tejszínt nem raktam rá, nekünk anélkül volt pont jó! Jó kis recept!! :)

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Sat, 2010-04-03 16:24

Anyukámnak továbbítottam a receptet és üzeni, hogy isteni finom lett!

Köszönjük!

Boldog nyuszit! :)

ednutka
Tünde / ednutka Sun, 2010-03-28 13:30

Szerintem igen! De általában akkor van kész amikor az oldala kezd barnulni, s már nem olyan folyós a tészta, megszilárdul a közepe is! Jó sütögetést!

Zarja
Zarja Thu, 2010-03-25 20:12

sziasztok!
A barátom madártejet kívánt meg, gondoltam, hogy valamilyen extra módon tálalom. ígéretesnek tűnik.
Nos, a kérdésem az lenne, hogy nekem ilyen méretben csak sütőbe való kerámiatálam van, akkor süssem egy kicsit tovább? - az edény vastagságát számításba véve
Ugyanis abban még süteményt nem csináltam.

Angel
Angel Sun, 2010-02-21 15:53

Szia!
Nagyon fincsi ez a süti és egyszerű az elkészítése is,én csak ajánlani tudom mindenkinek :)

ÓKriszti
ÓKriszti Fri, 2010-02-05 20:07

Párommal együtt megcsináltuk és még neki sem sikerült elrontania. :) Nagyon finom volt, köszönjük szépen a receptet. :)

ednutka
Tünde / ednutka Fri, 2010-02-05 11:15

Nekem is csak hagyományos sütõm van (a képen látható süti is abban készült), úgyhogy nyugodtan nekifoghatsz! Jó munkát hozzá!

ozserika
ozserika Fri, 2010-02-05 09:20

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy csak hőlégkeveréses sütőben lehet elkészíteni? Nekem hagyományos sütőm van, viszont annyira jól néz ki ez a süti, hogy szeretném kipróbálni. Köszi

ednutka
Tünde / ednutka Fri, 2010-02-05 07:44

Nagyon szivesen! Nem nagy ördöngõsség, de viszont tényleg fincsi! Örülök, hogy ízlett!

jucus35
jucus35 Thu, 2010-02-04 17:33

nem hittem hogy sikerül de a legnagyobb meglepetésemre sikerült fincsi lett és nagyon guszta köszönöm a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 06:55

Ez eddig Intelligens krémes elnevezéssel (itt is!) szerepelt

ednutka
Tünde / ednutka Tue, 2010-02-02 13:21

Szióka!

Sütés közben a tészta 3 részre oszlik. A teteje olyan lesz, mint egy laza piskóta, a közepe olyan mintha krém lenne, az alja pedig vastag palacsintához hasonlít. A tepsi mérete amelyben sütöttem 36x24x5. Nagyon fincsi és könnyû elkészíteni, érdemes kipróbálni, biztosan elnyeri a tetszéseteket. Sok sikert hozzá!

gali_baba
gali_baba / gali_baba Tue, 2010-02-02 09:45

Szia!
Olyan, mintha kétnemű lenne a tészta..Állagra milyennek kell lennie?? Mert a kép alapján a teteje olyan morzsásnak tünik, az alja pedig inkább krémesnek.A másik kérdés pedig, hogy mekkora tepsiben lesz ilyen szép magas? Csak azért kérdezem, mert madártej nálunk bármilyen formában, mennyiségben el tud tünni, gondolom ez se fog gondot okozni..:)

1307
tojás 8 db
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
margarin 25 dkg
finomliszt 9 púpozott ek
tej 1 l
habtejszín 2 dl