Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-mézes babapiskótával

Pudingos-mézes babapiskótával
Pudingos-mézes babapiskótával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt nyáron találtam a Csábító házi sütemények egyik kötetében, akkor egy kedves ismerősöm lagzijára készítettem el.

Rendkívül mutatós, nagyon finom tészta, garantált siker a vendégsereg előtt, de karácsonykor is az ünnepi asztalra tehető!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a margarint, majd a tejet, és kb. 2 percig főzzük.
  2. A tűzről levéve, beletesszük a kakaóport, valamint a sütőporral elvegyített lisztet. Jól eldolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes méretű tepsiben mindkét lapot (lehet lisztezett tepsi hátoldalán is) kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
  3. Eközben a pudingport néhány evőkanál tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejes pudingot, sűrűre főzzük, aztán lehűtjük. Belekeverjük a porcukrral elkevert margarint.
  4. Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét. Egy tálban összekeverjük a tejet az aromával, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel megkent lapra rakosgatjuk. Erre ismét pudingot kenünk, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk, és megszórjuk cukorral/tortadarával.
  5. 1-2 napig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a mézes lap is megpuhuljon. Fogyasztás előtt tetszőlegesen kockákra, szeletekre, háromszögekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 968
elküldve: 7
receptkönyvben: 426
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-csokis babapiskóta, pudingos babapiskóta rakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1677
tojás 1 db
vaj 5 dkg
cukor 15 dkg
méz 2 ek
tej 5 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
babapiskóta 20 dkg
meggy 30 g
tej 1 dl
tortabevonó 100 g
porcukor 2 ek