Nosalty Logó

Csokihabos - sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Csokihabos - sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mártogatáshoz

A csokihabhoz

A csokimázhoz

Összesen 331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mártogatáshoz

A csokihabhoz

A csokimázhoz

Összesen 2635 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mártogatáshoz

A csokihabhoz

A csokimázhoz

Összesen 221 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2635 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A mártogatáshoz

A csokihabhoz

A csokimázhoz

Elkészítés

A mártogatáshoz

  1. A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot.
  2. Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl.tej + 2 teáskanál instant kakaó
  3. A babapiskótákat hármasával beleforgatjuk a kávéba vagy a kakaóba, és egy tálban szorosan egymás mellé lerakjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy ne ázzon szét a babapiskóta.
  4. A tejszínhabot keményre felverjük a hozzávalókkal.
  5. A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
  6. A csokimázhoz valókat egy kis lábasban felmelegítjük annyi vízhozzáadásával, hogy kicsit folyékony legyen.Levesszük a tűzhelyről.Elkeverjük benne a vajat. Fakanál vagy ecset segítségével még melegen rácsurgatjuk a habra.
  7. Tegyük a hűtőbeminimum 1 órára, deminél tovább hűtjük, annál finomabb lesz.
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 143
  • 7 napos nézettség: 598
  • Össznézettség: 550082
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Filléres süti lenne, ha lenne még fillér... Mindenesetre olcsó, kiadós és isteni finom. Kezdőknek nagyon szívesen ajánlom és persze a rutinosoknak is. Elronthatatlan sütemény. Ízvilágában inkább a keserű csoki felé hajlik, de aki édesebben szereti, a habhoz még ízlésének megfelelően tehet porcukrot.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mentettem :-)

Gabys

okés:) Viszont nagyon régen láttalak, se recept se semmi...elvesztél:(

Törölt felhasználó

Kakaóhabos-sütés nélkül

Gabys

Szia Teljesen igazad van. Valamelyik süteménynél olvastam, irtad, hogy cukrász vagy és ennek okán, így-úgy de szóvá teszed a helytelen sütemény elnevezéseket. De tudod az egyszer? háziasszonyok -mint én -elkövetnek ilyen hibákat, és csoki nélkül, kakaóval készült sütijét merészeli csokihabosnak titulálni. Remélem megbocsátod a vétkemet....Üdv, Gabi

"Inom"

:D !

Gabys

Igen, én is jót mosolyogtam:)

"Inom"

Kár,hogy itt nem lehet like-olni a hozzászólásokat! Én sajnos nem mosolyogtam (pedig nem engem érint), mert utálom,ha vki csak a kritika kedvéért-bár ez nem is az,inkább kötözködés-szólal meg! Maradna inkább csöndben!!! Én mentettem a sütidet az tuti!

Gabys

Kedves Era, köszönöm azért a like-t:) Az az igazság, hogy 3 gyerekem van, így elég magas az ingerküszöböm és b?ven megtanultam tolerálni is dolgokat. Az ilyen idevetett kioktató mondat nem billent ki az egyensúlyomból, inkább megpróbálom a helyén kezelni. A sütivel kapcsolatban: mi nagyon szeretjük, ha terítékre kerül, miel?tt elfogyna a kiscsaládom máris jelzi csinálhatom a következ? adagot:) Ezzel az igazán könny?, habos (kakaós) édességgel a második dózis után már "csendben" vannak:) Remélem ha elkészítetted, nektek is ízleni fog, örülni fogok ha csak annyit írsz : "inom":D (ez nekem annyira, de annyira tetszett) szió, Gabi

"Inom"

Bízhatsz a kritiká(nkban)mban! Jelezni fogom! Era.

zsuzsanna47

Kedves Gabys! Sokszor láttam a Hulala készítményeket, az üzletekben és itt a No Saltyn is, de még soha nem használtam. Ha kicsit írnál, hogy például mi a különbség a sima habtejszin és a Hulala elkészítése között. Bocs a tudatlanságomért, de mi az a habmester? Segítségedet el?re is köszönöm: Üdv:Zsuzsa

Gabys

Kedves Zsuzsanna, a hulala és az "ok" habmester növényi alapanyagú mesterségesen el?állított (cukrozott) tejszín. Cukrászati haboknak is hívják ?ket. Könny? vele dolgozni, gyorsan, kemény hab lesz bel?le és napok elteltével sem esik össze a sütiben. Laktózérzékenyek is használhatják. Én többnyire az "ok" habmestert favorizálom. A sima habtejszín állati eredet? és ahhoz hogy kemény és tartós!! habot kapjunk, valamint a sütiben ne folyjon szét, habfixálót érdemes bele tenni. Tapasztalatom alapján a habtejszín min?ségét?l függ?en 1-2 zacskóval 1/2 l-ként. A n?vényi eredet? és az állati eredet? habtejszínek használata között megoszlik a vélemény, ki ezt szereti ki azt használja. Én elégedett vagyok a hulalával is és az OK habmesterrel is. Mivel mindkett?t használom (növényit, állatit) nem tapasztaltam különbséget a növényi és állati között ízében, állagában. Viszont a növényi habokkal gyorsabban lehet dolgozni és a felvert kemény hab az állagát napokig megtartja. Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed lenne még, nagyon szívesen válaszolok:) Üdv: Gabi

zsuzsanna47

Kedves Gabi! Nagyon köszönöm a gyors és alapos válaszodat.Most már ki fogom próbálni a hulalát és a habmestert is. Nagyon hálás vagyok a segítségedért. Szép napot kívánok: Zsuzsa

szaboadel

Kedves "Gabys"! Köszi ezt a sütés nélküli sütit, mivel szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni, el fogom készíteni.Nagyon mutatós és ahogy olvastam a leírást, biztos finom is. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Gabys

Kedves Adél, nagyon remélem, ha elkészíted a sütit, nektek is annyira fog ízleni mint nekünk:) Kíváncsian várom majd a véleményedet. Nagyon kellemes hétvégét kívánok:) Üdv: Gabi

Tomatotree

Kedves Gabys! Köszönöm a család nevében is ezt a gyors és ízletes desszertet! Szombaton elkészítettem, vasárnap ettük, de istenien finom, könny? és kiadós volt! :)) Üdv. Gigi

Gabys

Kedves Gigi, nagyon nagyon szépen köszönöm a visszajelzésedet !:) Öröm volt olvasni, hogy ízlett és bevált a süti. Még1x köszönöm, nagyon kellemes ünnepeket kívánok?: Gabi

Csiki Piroska

Gabikám, nagyon finom a sütid. Kávé helyett kakaóval készítettem, hogy a gyerekek is ehessenek bel?le. Egyszer?, gyors és finom. Köszi a receptet. Piroska

Gabys

Nagyon szívesen:) Örülök Piroskám, hogy ízlett a családodnak:)Lassan újra kellene csinálnom nekem is, de annyi új és ígéretes sütirecept várat magára.....:) Puszim: Gabi

klepi

Ez nagyon remek! Köszönöm a hétvégén megsütöm!!! Kellemes napokat!

Gabys

Kedves klepi, szerintem a sütést hagyd ki:)) Ha elkészíted, remélem nektek is ízleni fog. Nagyon szép hétvégét:) Gabi

judeszke

Szia, el?re elnézést kérek a kezd? háziasszony kérdésemért, de a hulala vagy a habmester csokis, vagy csokit kell belekeverni? Nekem nem volt teljesen egyértelm?. Üdv, Judit

Gabys

Szió Judit, nagyon szívesen segítek, nem kell elnézést kérned:) Sima cukrozott hulala vagy ok. habmestert használtam. Felvered a habot nagyjából, beleteszed a porcukrot, tovább vered. Kóstold meg elég édes legyen nektek, majd a kakaót is teljesen keményre a habot. Ha bármiben tudok még segíteni szólj nyugodtan. Biztosan sikerülni fog és remélem ízleni is. Üdv:) Gabi

Szilvijja

Szia! Mekkora a jénai edényed,amibe raktad a sütit?

Gabys

Szia Szilvijja, 35x22 a jénaim. A képen láthatóban csináltam. Ha elkészíted, remélem Nektek is ízleni fog. Remélem elég gyorsan válaszoltam:) Üdv: G

Szilvijja

köszi a gyors választ. Valamelyik nap meg is csinálom :D

zsuzsi76

Nagyon tetszik ez a süti , csak attól félek nekem nagyon krémes lenne. Nem túl sok ez a krém mennyiség ennyi "tésztához"? Köszi

Gabys

Szia Zsuzsi:) Ez nem krémes jelleg?, hanem nagyon finom habos süti. Szerintem nem sok a hab, mert nagyon könny?. Bátran készítsd el, nem fog csalódást okozni. Nekünk kedvenc sütink:) Most ebben a melegben is jó, mert nincs sütés és jól leh?tve kellemesen h?sít? édesség. Minél tovább h?töd, annál finomabb lesz. Érdemes 1 éjszakát h?t?ben tárolni. Ha megbátorodsz és elkészíted, várom a véleményedet:) Kellemes napot, : Gabi

zsuzsi76

Megcsináltam.:) El?ször szeretnék egyet kérdezni, a babapiskótákat csak áztatni rakod hármasával, aztán a tálba csak 1 réteg kerül ugye? Tehát egymás mellé kerülnek nem egymásra. Mondjuk én legközelebb lehet teszek közé is egy réteg piskótát, mint a tiramisunál, mert nekem az 1 sor kevés volt, ehhez a habmennyiséghez. Egyébként finom lett, tényleg nem tömény a krém, köszönöm a receptet.

Gabys

Húúúúúúúú de örülök, hogy elkészítetted és hogy finom lett:) Igen, a babapiskótákat csak 1 sorban tettem le a jénai tál aljára, egymás mellé és úgy rá az egész habot+ a tetejére a csokiréteget. Ha még 1 sor babapiskóta réteget tennék + hab, nekünk nem lenne elég habos. A sütibe a kevés "tésztát" szeretjük, ezt azért készítettem így el. De persze lehet variálni, ízlés szerint:) Van 1 tiramisus receptem is, abban több a babapiskóta, ha gondolod próbáld ki:): http://www.nosalty.hu/recept/fahejas-tiramisu-ozgerincben Nagyon szép estét: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabi! Nagyon jól néz ki, pont ilyen könny? csokis süti receptet kerestem, mindenképpen elkészítem hétvégére :) A kérdésem, hogy lehet e keksszel helyettesíteni a babapiskótát?

Gabys

Szió, sosem csináltam keksszel, csak babapiskótával, de szerintem nem okozhat problémát, a kekszet is lehet mártogatni. Ötletnek sem rossz, talán én a habot megfelezném keksz esetében, és egy sor keksz egy sor hab megint keksz és hab formában készíteném el. Még az is lehet kipróbálom az ötletedet:))) Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Remélem megírod:) Kellemes napot kívánok: Gabi

Bellissima

Ez nagyoon finom ,megcsinálva ,elmentve! :) Köszönjük :)

Gabys

Kedves Bellissima:) Nagyon örülök, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzésedet is:) Remélem még sokszor elkészíted ezt az egyszer? sütit. Nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Ezt a sütit ilyen szépen lehet szeletelni? Mentettem és szavaztam!!! :)

Gabys

Kedves mukimobil:) Igen, ha jól kih?töd szépen lehet szeletelni egy éles, vékonypengéj? késsel. Ha elkészíted, bízom benne, hogy Nektek is annyira fog ízleni mint nekünk. Nagyon szépen köszönöm a szavazatodat! Szép hetet kívánok! :) Gabi

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ!! Szeretném még megkérdezni, hogy mit jelent,hogy hármasával forgatjuk a kávéba? Nem egyenként? mint a tiramisunál? Köszi (még kezd? vagyok:) ) Andi

Gabys

Szia Andi:) A gyorsaság kedvéért egy olyan tálban készítem el a kávét, amibe egyszerre 3 db. piskóta belefér. Tiramisunál is így csinálom, hogy haladjak:) Gyorsan megforgatom, hogy ne ázzon szét, de azért egy picit megszívja magát, és mehet a tálba egymás mellé. Remélem segítettem, ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz, segítek szívesen, hogy tökéletes legyen:) Gabi

Hozzávalók

A mártogatáshoz

A csokihabhoz

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek