r
Nosalty Logó

Pudingos epertorta

Mtina
Pudingos epertorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótatészta

Töltelék

243
Kalória
10g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
6.2g
Zsír
83g
Víz
180g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
15g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    498.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját egy kisebb, a fehérjét egy nagyobb (zsírmentes) tálba tesszük, mert utóbbi lesz az, amiben végül az egész piskótalapot összekeverjük majd.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájához adjuk a nádcukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet habosra keverjük kézi mixerrel.
  4. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a keveréket kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt (a papírtól szép csipkés lesz a torta széle) tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta teteje szép aranybarna nem lesz. Közben a sütőajtót ne nyitogassuk, nehogy a piskótatészta összeessen.
  6. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, levesszük róla a sütőformát, és hagyjuk picit hűlni. Mikor már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt (ha nem akar lejönni, töröljük át a sütőpapírt nedves konyharuhával), és óvatosan keresztben szeljük.

Töltelék

  1. Felmelegítjük a 4 dl tejet, belekeverjük a nádcukrot, majd hozzáöntjük a kevés tejjel előre kikevert pudingport. Mikor már besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt, és belereszeljük a citromhéjat. Megvárjuk, míg kihűl, de közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  2. Megmossuk és lecsumázzuk az epret, majd felszeleteljük.
  3. A kihűlt pudingot a torta alsó lapjára kenjük úgy, hogy a közepén kicsit több, a szélén kevesebb legyen a krém (így nem buggyan majd ki, amikor szeleteljük). Erre fektetjük szépen körbe-körbe a felszeletelt epret.
  4. Ráhelyezzük a tortalap tetejét, majd a kész tortát egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25-30

Megjött az eperszezon, és arra gondoltam, csinálok valami gyors és egyszerű epres finomságot. Ez lett belőle :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek