Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingkrémes palacsinta

Pudingkrémes palacsinta
Pudingkrémes palacsinta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt saját ötletem alapján készítettem, házi tejről leszedtem a tejszínt, és azzal kevertem ki.

Sokkal finomabb a palacsinta tésztája is így, és a krém sem kimondottan tejesen készült.

Nagyon finom lett, a családom így szereti legjobban. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintatésztához

A pudinghoz

ajánlat

Én egy 20 cm-es palacsintasütőt használtam, melynek belmérete 14 cm. Így több van belőle, de bármekkorával lehet sütni.

A palacsinta sütésnél fél perc egyik-egyik fele.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta tészta készítése:

  1. Tojásokat magas falú mély tálba ütjük bele, ehhez adjuk a cukrot, sót, tejszínt, elektromos habverővel 2 percig verjük. Majd a lisztet és ásványvizet, majd sima masszává keverjük, s végül belekeverjük az olajat is.
  2. Egy palacsintasütőt előveszünk, egy mk olajat teszünk bele, és felhevítjük, majd egy kismerőkanál palacsintamasszát csurgatunk bele, és egyenletesen elosztjuk, megsütjük, egyik felét széles kenőkéssel megfordítjuk, és a másik felét is fél perc alatt megsütjük, majd lapos tányérra fordítjuk ki. (Itt már nem olajozzuk a palacsintasütőt, csak az elsőnél!) Ismét masszát teszünk, egyenletsen elsimítjuk, és kisütjük, amíg a masszánk tart.
  3. Ha elkészültünk, a sűrűre főzött, langyosra hűlt pudingkrémmel megkenjük, és feltekerjük. S  tálaljuk.

Pudingkrém készítése:

  1. A pudingport egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a zsíros tejszínt, fakanállal keverjük, majd a vizet lassan adagoljuk folytonos keverés melett hozzá.
  2. Gázon sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 207
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ötletes pudingkrémes palacsinta, pudingos palacsinta, eperpudinggal töltött palacsinta, tejszínes palacsintatészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-11-03 15:55

Szia Évi!
Lám megértük a tojás ára boltokban már 10 db-599 ft-tól kezdődik.
A piacon sem adják már 50 ft/db áron alul oda.
Sajnos való és szomorú.
Én is azon vagyok minél olcsóbban tudjak hozzá jutni nehéz de néha kifogható.
Fennt a kelkáposztám de képet újra kérik így jövőhéten elkészítem újra és le cserélem a képet.
Ma sütöttem egy érdekes kalácsot majd késöbbiek folyamán fel teszem teljes recept leírással együtt. S most sül egy különleges elkészítésü fasírozott,melyet először sütök de már ettem többször is.
Sajna nehezen kaptam étkezési kölest igy nem tudtam addig elkészíteni,a többi mind megvolt csak ez hiányzott még. Majd érkezik az is recepttel és képpel együtt..
Üdv..Szép és kellemes hosszú hétvégét kivánok!...
Gabriella..

bildóka
bildóka Sat, 2012-11-03 10:27

Jééééééééééééé.:))) Pont ilyen piros lábast húztam a porban, ez előtt 45 éve. Hol találtad???

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-11-03 15:48

Szia!
Nem a tiéd!!!
Látod én is őrzöm a gyermekeimnek ebben készítettem mindig kaját,de van még ezen kivül 4-darab akkor még ezek voltak a divatban.
De én nem a divat után megyek,nagyon hasznosak e kis lábosok,de még a nagyok is.Sokkal jobbak mint a mostani,nem ég le benne semmi,és gyönyörűen meg van a zománc is rajt.
A kedvedért se dobnám ki :) nagyon szeretek e régi edényekben főzni,még az aluminium tejforraló lábosom is megvan és használom is.
Nekem is vannak új edényeim,még Német edény sorozat is a fényesek de én ezeket szeretem legfőképpen.
Nem az edény teszi az ételt és krémeket finommá,hanem az elkészítése!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:) :) :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-22 19:55

Köszönöm, nagyon guszta, tejszínnel : tészta és puding, köszönöm, ki fogom próbálni, elmentve.:-O
Éva-Anyóca

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-10-23 19:24

Szia Éva!

Nagyon szívesen,mint bármi mást is,feltettem az ötletes lángosom,nagyon finom lett.
Épp párom mondta,hogy a gyerekek is ettek és vittek el egy cípót kisütni otthol,annak ellenére még mindig ott van 6 db-pedig du-tán mi is ettünk belőlle.
Csak ajánlani tudom főleg,hogy tojs sem kell bele hísz már az is drága nagyon főleg itt nálunk ZEGEN. van olyan hely piacon ,hogy közelebb van az 50 ft-hoz mint a 40-hez.
Várom majd véleményed ,hogy milyen sikere volt a lángosnak.
Holnap felteszem ahogy én készítem kelkáposztafőzeléket is.
További szép estét kivánok..
Gabriella..

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-24 20:49

Köszönöm szépen, igazán kedves vagy.
Majd reagálok, hog yhogyan sikerültek ezek a finomságok. :-O
Mennyi ott a tojás?????
Itt még szerencsére , bár a kisebbeket veszem igaz, de 34 ft.
Ne is ijesztgessél, mi lesz itt karácsonyra, sütünk egyáltalán ünnepi sütiket, kenyérféleséget?
Jaj, bár, amilyen árakat mondanak itt meg burgonyára, meg tulajdonképpen, már mindenre...remélem, valahogy csak szép lesz az ünnepünk, és addig a hétköznapjaink! :-o
Szép holnapi napot kívánok, és várom a kelkáposzta főzeléket is....én ma főztem, fasírtot sütöttem mellé..:-O
Szép estét!
Éva-A.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Thu, 2012-10-25 11:43

Szia Éva!
Most kicsit késik a kelkáposzta receptje,de szombaton itthol leszek s akkor fel teszem. Most hamarosan készülök a hegyi ingatlanomba,s kint töltöm ma és holnapi napom is .Kerék répát szedem ki és rakom majd el,+ fát fűrészelek géppel,s ha még sikerül a maradék földecském felásom .
Kivánok kellemes napot baráti üdvözlettel. Gabriella...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-10-25 12:01

Kedves Gabriella!
Nagyon jó időt kívánok, hogy mindezen csodákat el tudd végezni, és igen, aztán majd jön a kelkáposzta főzelék...:-o
Azt viszont kérem Tőled, hogy írd majd le, hogy mi is az a kerék répa, bár igen, hallottam, de mit készítesz belőle?
Jó időt az intéznivalókhoz és jó kedvet!
Éva-Anyóca

673
ásványvíz 1 l
habtejszín 1 dl
tojás 3 db
cukor 1 teáskanál
2 csipet
finomliszt 60 dkg
napraforgó olaj 1 dl
epres pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek
víz 2 dl
habtejszín 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
víz 2 dl