r
Nosalty Logó

Meglepetés "Alien tojások"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Meglepetés "Alien tojások"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3937 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 329 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    206.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3778.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    1588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 3937 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácstészta elkészítése:
  2. A tejet kéz melegre melegítjük, és édesítőszerrel kellemesen édesre ízesítjük.
  3. 2 dl tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
  4. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval.
  5. Beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
  6. Robotgép tésztakeverő lapátjaival addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától (kb. 10 perc).
  7. A vajat kéz melegre megolvasztjuk.
  8. A bedagasztott tésztához öntjük, és egynemű, hólyagosra dagasztjuk a tésztát (kb. 5 perc).
  9. Az edény falát a tészta alatt meglisztezzük, és duplájára kelesztjük lefedve meleg helyen (kb.1/2 óra).
  10. A tojáskák betöltése:
  11. A kelesztés alatt megpucoljuk a kemény tojásokat, és húros tojásszelővel felszeleteljük.
  12. A füstölt, kötözött sonkát felszeleteljük, majd megfelelő nagyságú kockákra daraboljuk.
  13. A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk (a kiborítás után nem szabad visszagyúrni).
  14. Nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  15. A "pogácsákat" megnyújtogatjuk, közepére helyezzük a tojásszeletet és a sonkakockát.
  16. A "pogácsák" szemben lévő csücskeit összecsippentjük, mint a gombócnál, és a tészta tetejét a táblán egyneműre sodorjuk.
  17. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megolajozzuk, és a tojáskákat ráültetjük, ügyelve, hogy meg fognak kelni, legyen közöttük kellő távolság.
  18. Éles késsel vágjunk keresztet a tojáskák tetejére, de vigyázzunk rá, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát.
  19. Felvert tojással kenjük meg a tojáskákat.
  20. Előmelegített, forró sütőben süssük aranybarnára.
  21. A lehulló tésztát gyúrjuk újra össze, és készítsünk további tojáskákat belőle.
  22. Szedjük le a tojáskákat a sütőpapírról, és tegyük rá az új sütnivalókat.
  23. Tálaljuk forrón, de kihűlve is kelendő lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12112
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

A tojáskák mellé reszelt almával dúsított ecetes tormát kínáljunk. A tojáskák akkor sültek meg, ha a tetejük és az aljuk is piros, és "kopog".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kalácstészta receptje megegyezik Harmathy Ildikó kolbászos pogácsa receptjében lévő tésztával. Ez vele előre megbeszéltek alapján történt. Köszönöm Neki ezt a kiváló kalácstészta-receptet. Izgalmas vendégváró. Egyszerű pogácsának tűnik, de 3 az egyben meglepetés. A neve a híres-hírhedt film rémtojásaiból ered, mert megdöbbentően hasonlítanak rájuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?