Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.

Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.
Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyors sütemény, kb. 1 óra alatt kész. Az édesítőszert azért ajánlom hozzá, mert kevésbé édesnek tartom az Aranka pudingport.

hozzávalók / 4 adag

A pudinghoz

A tésztához

ajánlat

Főzött pudinggal nem ajánlom kipróbálni, mert a sütés közben visszafolyósodik, és eláztatja a tésztát. A kancsós módszerrel nagyon gyorsan, és nem utolsó sorban kevés edényt piszkítva lehet dolgozni. A mérőkancsó műanyagból legyen, mert keverés közben az üvegkancsó összetörhet. Sütés után emeljük ki a sütőedényből a kosárkákkal együtt a még forró sütiket, hogy ki tudjanak hűlni, és ne áztassák el a papírkosárkákat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. 12 papírkosárkát kiosztunk a sütőformába, vagy a  formákat kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. 1/2 cs Aranka vaníliás pudingport kikeverünk 1,5 dl hideg tejjel habosra, tehetünk hozzá pár csepp folyékony édesítőt.
  4. Kimérünk 15 dkg lisztet és összekeverjük alaposan 1 cs sütőporral, 3 dkg kakaóporral és 1 csipet sóval.
  5. Kimérünk 15 dkg kristálycukrot.
  6. Most keresünk egy csőrös mérőkancsót, literest, olyat, amelynek beosztások vannak az oldalán.
  7. A kancsóba mérünk 1,5 dl tejet, majd erre mérünk 0,5 dl olajat, beleütünk 1 tojást, majd rászórjuk a vaníliás cukrot.
  8. Kézimixerrel elkeverjük a kancsóban lévő anyagokat, majd ráhintjük a kristálycukrot, és azzal is felkavarjuk kb. 10 másodpercig.
  9. Végül a kancsóba szórjuk a lisztet, és mixerrel az egészet csomómentesre keverjük -kb. 30 másodperc.
  10. A tészta felével a kancsóból öntve kezdjük megtölteni a kosárkákat úgy, hogy csak félig legyenek.
  11. Két kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére halmozunk 1,5 kiskanál pudingot.
  12. A puding tetejére öntjük a maradék kakaós masszát a kancsóból, használjunk segítségként kanalat az edény kikaparásához. Minden masszát fel kell használnunk.
  13. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 65 115
elküldve: 4
receptkönyvben: 329
elkészítve: 19/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudinggal töltött muffin

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptgyüjtő
Receptgyüjtő Thu, 2012-12-20 11:35

Én mindig főzős pudinggal csinálom és soha nem lett folyós!!! Szerintem pont hogy az Aranka puding lesz folyékony, ezért tűnt el a puding az előttem író sütijéből!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-09 20:56

Nem értem mit ronthattam el pedig sok muffint készítettem már. Pontosan betartottam a receptet, még ki is mértem a hozzávalókat és nem csak úgy szemre ahogy általában. ÉLetemben ennyire rossz és csúnya muffint még nem készítettem. A puding eltűnt belőle, a muffinok közepén egy kráter tátong. A legrosszabb, hogy vendégeknek lett volna....csak sírni tudok ha rájuk nézek:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-07 12:58

Köszönöm! Kipróbálom feltétlen!

507
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 1.5 dl
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet