r
Nosalty Logó

Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 507 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 2024 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 257 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 507 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 2024 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. 12 papírkosárkát kiosztunk a sütőformába, vagy a formákat kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. 1/2 cs Aranka vaníliás pudingport kikeverünk 1,5 dl hideg tejjel habosra, tehetünk hozzá pár csepp folyékony édesítőt.
  4. Kimérünk 15 dkg lisztet és összekeverjük alaposan 1 cs sütőporral, 3 dkg kakaóporral és 1 csipet sóval.
  5. Kimérünk 15 dkg kristálycukrot.
  6. Most keresünk egy csőrös mérőkancsót, literest, olyat, amelynek beosztások vannak az oldalán.
  7. A kancsóba mérünk 1,5 dl tejet, majd erre mérünk 0,5 dl olajat, beleütünk 1 tojást, majd rászórjuk a vaníliás cukrot.
  8. Kézimixerrel elkeverjük a kancsóban lévő anyagokat, majd ráhintjük a kristálycukrot, és azzal is felkavarjuk kb. 10 másodpercig.
  9. Végül a kancsóba szórjuk a lisztet, és mixerrel az egészet csomómentesre keverjük -kb. 30 másodperc.
  10. A tészta felével a kancsóból öntve kezdjük megtölteni a kosárkákat úgy, hogy csak félig legyenek.
  11. Két kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére halmozunk 1,5 kiskanál pudingot.
  12. A puding tetejére öntjük a maradék kakaós masszát a kancsóból, használjunk segítségként kanalat az edény kikaparásához. Minden masszát fel kell használnunk.
  13. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 72435
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

Főzött pudinggal nem ajánlom kipróbálni, mert a sütés közben visszafolyósodik, és eláztatja a tésztát. A kancsós módszerrel nagyon gyorsan, és nem utolsó sorban kevés edényt piszkítva lehet dolgozni. A mérőkancsó műanyagból legyen, mert keverés közben az üvegkancsó összetörhet. Sütés után emeljük ki a sütőedényből a kosárkákkal együtt a még forró sütiket, hogy ki tudjanak hűlni, és ne áztassák el a papírkosárkákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors sütemény, kb. 1 óra alatt kész. Az édesítőszert azért ajánlom hozzá, mert kevésbé édesnek tartom az Aranka pudingport.

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek